Dagen

 

Det palestinske bedrageriet

 

 

 

 

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=4f3c81c4-79af-5236-8307-ef4c547ed5e3&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=1200&scaleup=1

 

 

CAMP DAVID: Israels statsminister Ehud Barak, USAs president Bill Clinton og den palestinske lederen Yasser Arafat under Camp David-forhandlingene i 2000. Foto: AP Photo/Ron Edmonds, File

Debatt

Terje Olof Brandr OlssonSki

Publisert: 15.12.2023 13:52

Dette bedrageriet inkluderer blant annet:

– fortellingen om de «stakkars palestinerne» som bor i flyktningleirenes nød og elendighet, i Gaza, Vestbredden, Libanon, Syria og Jordan, (men disse finansieres av FN/UNRWA/EU/Norge mm, og fungerer som terror-skolering).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– fortellingen om «den sionistiske okkupasjonsmakten», (men Israel vant over en rekke arabiske stater da disse gikk til angrepskrig mot dem).

– fortellingen om at palestinerne er blitt «frastjålet sitt eget land», (men ingen palestinere har noensinne eid dette landet, ingen stat har noensinne hatt navnet Palestina og ingen konge har noensinne vært konge over et Palestina).

– fortellingen om at jødene aldri har hatt noen hjemstavnsrett i dette landet, (men palestina-araber-muslimer fornekter og bortforklarer alle antydninger om at jødefolket har gammel historisk tilknytning til landet. Navn som Judea, Galilea, Hebron, Betlehem som Jesu fødeby og kong Davids by Jerusalem vitner om denne tilknytningen. Mye historie og arkeologi er med på å bekrefte dette.)

– fortellingen om at Jesus og Maria var palestinere, (men Bibelen vitner tydelig om at de begge hadde gode og lange jødiske slektslinjer. Bibelen forteller også at denne familien, etter fødselen, dro tilbake til sitt hjem, Nasaret i Israels land).

– fortellingen om stadig større behov for økonomisk støtte fra Vesten (og FN), (men flotte hus bygges til palestinske leder, folk i massevis kjører rundt i flotte biler, topplederne deres bor i palasser i andre arabiske land i stor trygghet, og palestinere som har flyktet til Vesten, drar hjem igjen på ferie i ukevis, til de beryktede fengselsområdene de rømte fra. I mellomtiden har mange skaffet seg statsborgerskap i vestlige land, ganske trolig av strategisk-politiske grunner for mange av dem).

– fortellingen om at det var FN som i november 1947 vedtok et forslag om deling av det som var igjen av Mandatområdet etter at den britiske regjeringen hadde gitt bort mesteparten til en ny stat Trans-Jordan, senere Jordan.

FNs delingsforslag ble avvist av araberne, men akseptert av de jødiske lederne, (men dette førte til at araberne gikk til krig mot jødene, en krig de tapte i 1949, og som de i all ettertid har anklaget FN for. Ja, fortsatt stiller de FN økonomisk ansvarlig for skjebnen til alle palestinske flyktninger til alle tider).

– fortellingen om sorgen, traumene og tapt ære etter sviket fra FN i 1947, (men samtidig utnytter de helt målrettet alt dette som sitt våpen i kampen for å utslette Israel, før eller senere).

.

– fortellingen om den endelige seier over sioniststaten (Israel), som skal gi dem forfedrenes gårder, olivenlunder og byer tilbake, (men samtidig vet deres politiske og militære ledere at de er villige til å ofre millioner på millioner av vanlige menneskeliv for å oppnå dette. Liv betyr kun våpen i kamp for å erobre fienden for all fremtid. Drømmene om gårder og olivenlunder vil gå til grunne i krigene).

– fortellingene om deres «grunnleggende rett til å vende tilbake til sitt hjem», (men dette har neppe noen rot i virkeligheten. Det finnes ikke noen slik rett).

– fortellingen om en egen palestinsk stat, (men Camp David-forhandlingene år 2000 viste tydelig at det ikke var en stat i seg selv som var målet, men selve Israel. De ville ta Israel med vold, for å fjerne det fra kartet).

– fortellingen om en suveren og demokratisk stat Palestina, som kunne inkludere alle, (men det finnes knapt noen arabisk-muslimsk stat i hele verden som inkluderer jødene som likeverdige i sin midte. I deres verden skal jøder underkues, og ikke behandles med likeverd og respekt).

– fortellingen om det helt spesielle og ekstraordinære ved palestinernes situasjon. De er jo frastjålet sitt eget hjem! (men i verdenshistoriens mange kriger, også de med enda flere flyktninger, der har folk akseptert at de som tapere måtte la seg integrere i andre land, og ikke i sitt eget).

– fortellingen om «rettferdig fred» for palestinerne har sugd seg inn i mange av verdens folk, (men det folk ikke har fått med seg, eller bare aksepterer blindt, er at dette betyr Israels tilintetgjørelse (if. uttalelser fra Yassir Arafat).

– fortellingen om vilje til å finne løsninger på konflikten med jødene, der «rettferdig fred» og «selvbestemmelse» er sentrale begreper, (men virkeligheten ser annerledes ut, fordi selvbestemmelsen skal bare gjelde for palestinerne, og i hele det området som de gjør krav på. Dermed får jødene ingen selvbestemmelse.) Dessuten, i år 2000 avviste araberne/palestinske ledere en avtale med Bill Clinton og Israel om å få store deler av det landet de gjorde krav på, fordi de ikke fikk aksept for å la sine flyktninger slippe inn i hele Israel. For dem ble det «Alt eller intet». Og dermed ble det intet!

– fortellingen om «islam som fredens religion», (men dette er ikke sant. Ingen som holder fast på en annen tro enn islam får leve i fred for muslimene. Bare de som er villige til å underkaste seg, kan få oppleve deres «barmhjertighet»).

.

– fortellingen om «de tapre frihetskjemperne fra Hamas» etter 7. oktober 2023 er den arabiske verdens aller siste forsøk på å knuse Israel, (men dette er ikke en frihetskamp, det er en utryddelseskrig!)

Det palestinske bedrageriet har forblindet en hel verden, og delvis lammet all normal politisk refleksjon både i FN, EU og enkeltnasjoner.

Løgn ligner så mye på sannheten at folk flest ikke forstår at de er lurt trill rundt.

Den arabiske verden driver et gigantisk «spill for galleriet», et spill som inkluderer mye aggresjon og kalkulert tåketale, og der målet er å knuse Israel.

La oss fortsatt jobbe for at fler og fler oppdager bedrageriets totalitære og demagogiske krefter, og ta markant avstand fra dem.

MENINGER


ISRAEL I KRIG

 

Bli abonnent på Norge IDAG! 10 uker for 5 kroner (USA)

 

Kommentar: Hamas, kvinner og barn

·         Vis alle

DEBATTINNLEGG

Mange vil ta knekken på Israel

Hallgrim Berg: Mange vil ta knekken på Israel

Effektiv og irrelevant

Lydigheten, en pisk av tvang?

Taushet er samtykke!

Preterisme – Israel og Jesu gjenkomst

Guds finger

Nå må vi reise oss for barna!

Kunnskapsskolen i fritt fall?

Russland er ikke Magog

Det handler om skriftsynet

 

_________________________________________________________________________________________________________

Kristen Mediaallianse Drift AS

Ingen forskjell mellom palestina-arabere og Hamas


SNAKKET RETT FRA LEVRA: Glimt fra intervjuet Dr. Phil hadde med Mosab Hassan Yousef, lagt ut på X, tidligere Twitter.
 Foto: Skjermdump

 

SNAKKET RETT FRA LEVRA: Glimt fra intervjuet Dr. Phil hadde med Mosab Hassan Yousef, lagt ut på X, tidligere Twitter. Foto: Skjermdump

Sønn av Hamas hos Dr. Phil:

I et intervju med Dr. Phil, snakket Mosab Hassan Yousef om jødehatet i det palestina-arabiske samfunnet.

Ingvill Mydland 

Journalist

Publisert: 05.04.2024 kl 20:52

·          

Yousef begynte med å si noe om jødehatet som fins i det muslimske samfunnet, etter at Dr. Phil først spurte ham hva han ble lært som barn i det palestina-arabiske samfunnet.

– Det er mye hat i den kulturen mot det jødiske folk. Det er ikke en hemmelighet, faktisk har det muslimske trossystemet et grunnleggende problem med det jødiske folk, sa den etterhvert svært kjente sønn av en av Hamas-grunnleggerne, i intervjuet som er gjengitt i Jerusalem Post.

– De har ikke noen forklaring, bortsett fra den ideologiske forklaringen, og i noen islamske tekster sier de at Muhammed hadde et problem med jødene. Muhammed er deres profet, så de følger hans fotspor. Men i virkeligheten skrev ikke Muhammed et ord som sier noe imot det jødiske folk, forklarte Yousef til Dr. Phil.

Dr. Phil sa selv at det fins noen ting som «bare er grunnleggende menneskelig anstendighet».

Han la ingenting imellom, overfor en av to aktivister som var med i programmet sammen med Yousef.

– Når jeg spør deg om det som skjedde 7. oktober er noe du fordømmer, og du sier at du må se på det ved å se på hundrevis av år med konflikt, nei det gjør du ikke. Det er enten rett eller galt, og det var feil, og jeg trenger ikke hundre år med konflikt for å vite at det var galt, sa Dr. Phil, ifølge Times of Israel.

Den grønne prinsen hevdet at 7. oktober var et religiøst motivert angrep, og sier at det i mange muslimers øyne er en «hellig krig».

Han sa at han ikke engang helt forstår Hamas og det «svarte hull» de representerer, selv om han ble født inn i det.

Han mener aktivistene støtter et «monster» som «presser hele Midtøsten mot en global krig».

Sønn av Hamas understreket at Hamas er sivilisasjonens fiende. Han sier han er rasende, og at den pro-palestinske aktivismen er «galskap».

 

 

_______________________________________________________________________________________________________

 

 

Pal.jpg

Fulle folk og barn forteller sannheten

 

NB! Denne videoen ble raskt sensurert av YouTube da vi lastet den opp der. (Kommentaren ble publisert første gang 17.10.2023)

Kommentarartikler

Kommentar:

70 millioner til hva? – Norge har blod på hendene

NB! Denne videoen ble raskt sensurert av YouTube da vi lastet den opp der. (Kommentaren ble publisert første gang 17.10.2023)

Norge har nylig bevilget 70 millioner kroner ekstra til Gaza, etter at Israel har begynt å svare på det grufulle angrepet fra Hamas. Hva med å støtte de israelske terrorofrene? Og ikke minst: Hva skal disse 70 millionene gå til? Mer hatpropaganda og terror?

Trine Overå Hansen 

Sjefredaktør

Publisert: 17.10.2023 kl 17:30

·          

Det er klart det er synd på palestina-arabiske sivile som blir uskyldige ofre for Hamas grufulle herjinger. Når Israel svarer med å skyte mot terrorbaser har Hamas ofte gjemt seg blant sivile og uskyldige blir drept.

Det betyr ikke at Israel kan la være å ta ut terroristene. Dessverre ser vi også at undersøkelser viser at store deler av befolkningen støtter Hamas, selv etter terrorstyre i 16 år.

Også nå, etter det grufulle angrepet på uskyldige israelere, ungdommer, eldre, kvinner, barn, spebarn, hvem som helst, er det mange som uttrykker støtte til Hamas. Også noen røster her hjemme støtter de bestialske barnedrapene i Israel ved å heie på Hamas som frihetskjempere og sammenligner dem med «Gutta på skauen».

Det er ikke til å fatte. Krigshelter sammenlignet med det laveste som finnes av terrorister, de som dreper, halshugger eldre og barn i sengene sine mens de sover.

Dette er ikke helter. Det er morderiske dyr.

Hvor kommer det fra, alt dette hatet? Det skremmende er at de fleste av disse terroristene er utdannet sponset av norske skattepenger i UNRWA-skoler. Der blir de opplært til å hate jøder. De blir opplært til at det er heltemodig å drepe dem. Norge er delvis ansvarlig for det grufulle vi har sett utspille seg i Israel nå. Og løsningen kan ikke være å sende stadig flere millioner. Hamas har mer enn nok av det de trenger, men de deler ikke godene med de sivile. Pengene vi sender kan fort gå til mer terror, mer hatopplæring.

Også en del av dem vi hører skrike i Oslos gater under ulike demonstrasjoner nå, er flasket opp med dette syke tankegodset.

De som hater alt som er vestlig, de er spredd i mange nasjoner nå. I Brussel ble to svensker kaldblodig drept mandag 16. oktober av en som hadde latt seg inspirere av IS. I Frankrike ble en lærer drept og tre såret i et angrep av en radikal islamist 13. oktober.

Hamas la igjen IS-flagg der de hadde herjet i Israel. Og metodene de brukte var minst like bestialske. Hamas er IS, IS er Hamas, Islamisme er islamisme.

Vi her i Europa må ikke tro at vi blir skånet når ikke Israel blir det. De har vært altfor snille altfor lenge. Sverige har også vært altfor snille altfor lenge, Og vi ser situasjonen eskalere kraftig der.

Israel fikk en forferdelig vekker som de aldri vil glemme. Nå er de ikke lenger opptatt av hvordan verden ser på dem, men av å forsvare seg selv.

Vi må ikke lukke øynene for ondskap, det får den ikke til å forsvinne.

Nå må Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide sørge for at pengestrømmen til terror og radikalisering opphører. Norge har blod på hendene.

 

 

Di som griper til sverdet skal falle ved sverdet Matt 26-51

 

 

 

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=b3fe85b7-7c19-56d5-adb1-19da5e81f57b&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=112&scaleup=1

 

 

Facebook snur: Stopp Antisemittisme på NRK er åpnet

 

 

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=2317a64a-38d9-5ab7-8792-5c7438b8c587&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=1200&scaleup=1

 

On Elpeleg: Elpeleg er administrator i Facebook-gruppen «Stopp antisemittisme på NRK». 

 Administrator On Elpeleg er både sjokkert og kjempeglad.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=7ab3c38a-1b8a-5651-97c7-610ef53fbfe3&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=112&scaleup=1

Birgit Opheimbirgit@dagen.no

Publisert: 10.04.2024 20:52Sist oppdatert: 11.04.2024 11:19

Dagen skrev i forrige uke at Facebook slettet gruppen «Stopp antisemittisme på NRK». Det skjedde etter administratoren skrev et kritisk innlegg om det han kaller to typer Hamas-bevegelser:

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=8ebef509-e1f7-5cd8-8510-67b61739d8a1&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

LES OGSÅ

Kalte Hamas-sympatisører «nyttige idioter». Da ble Facebook-gruppen slettet

«Fra Europa: nyttige idioter som synger «Frigjør Palestina» og vifter med palestinske flagg.

Fra Gaza: praktiske terrorister som synger «Allahu akbar» som slakter ned og brenner mennesker.»

Gruppen hadde 4.800 medlemmer da Facebook grep inn og stanset den.

– Den har blitt brukt til å dokumentere «mange hundre tilfeller av skjev behandling av jøder», sier Elpeleg.

– Sjokkert

Også Ynet.com i Israel skrev om saken, både på hebraisk og i den engelske utgaven av avisen.

Nå har Facebook snudd, og administrator i gruppen, On Elpeleg er kjempeglad.

– Jeg er sjokkert. Jeg fikk nettopp melding fra moderator om at gruppen er åpen, sier han til Dagen.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=eff8bb8c-b9fd-56b6-a67a-36b68eaaa622&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

LES OGSÅ

Israels ambassadør mener at han blir «ghoste

– Klarte å beskytte ytringsfriheten

Han er usikker på hva forklaringen kan være, men tror medieoppmerksomhet kan ha hatt betydning.

– Jeg synes det er bra at Facebook tar selvkritikk her, sier han.

.

Elpeleg legger til:

– Det er bra at vi klarte å beskytte ytringsfriheten. Det er samtidig avgjørende for oss at Facebook forstår at det er viktig å ha et slikt arkiv.

NYHETER

 

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=8ebef509-e1f7-5cd8-8510-67b61739d8a1&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=1200&scaleup=1

 

 

FRUSTRERT: On Elpeleg sier gruppen «Stopp antisemittisme på NRK» har dokumentert antisemittisme og er viktig. 

Kalte Hamas-sympatisører «nyttige idioter». Da ble Facebook-gruppen slettet

 Jøde bosatt i Norge vil gå til domstolen for å få tilbake retten til å ytre seg om det han mener er antisemittisme i NRK.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=7ab3c38a-1b8a-5651-97c7-610ef53fbfe3&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=112&scaleup=1

Birgit Opheimbirgit@dagen.no

Publisert: 03.04.2024 13:07Sist oppdatert: 04.04.2024 10:59

Facebook har slettet gruppen «Stopp antisemittisme på NRK». Det skjer etter administratoren skrev et kritisk innlegg om det han kaller to typer Hamas-bevegelser:

«Fra Europa: nyttige idioter* som synger «Frigjør Palestina» og vifter med palestinske flagg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fra Gaza: praktiske terrorister som synger «Allahu akbar» som slakter ned og brenner mennesker.»

– Brukt til å dokumentere

Under innlegget, som stod både på Facebook og X (tidligere Twitter) var det to videoer linket til innlegget som skulle vise forskjellene og likhetene mellom de to.

Gruppen hadde 4.800 medlemmer da Facebook grep inn og stanset den.

– Den har blitt brukt til å dokumentere «mange hundre tilfeller av skjev behandling av jøder», sier Elpeleg.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=8078cd08-19cd-516d-8db2-66ade7e26790&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=1200&scaleup=1

 

INNLEGG: Slik så innlegget ut på X, tidligere Twitter. 

Mener det handler om ytringsfrihet

Elpeleg er oppgitt over at gruppen er slettet.

– Saken handler ikke bare prinsipielt om ytringsfrihet, men også om at samfunnet mister en viktig ressurs; et arkiv som i nesten ti år har dokumentert antisemittisme, ikke bare på NRK, men også i andre norske medier, sier han.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=0f9e5764-3596-5fb8-a57f-525269d093c0&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=1200&scaleup=1

 

FARLIG: Gruppen til Elpeleg går mot standarden til Facebook, ifølge informasjon han har fått. 

Kan gå rettens vei

Ifølge standardmeldingen som Elpeleg mottok, står det at årsaken til at Facebook har fjernet gruppen, er at den er i strid med «fellesskapsstandardene». Det innebærer at facebookgruppen regnes blant «farlige individer og organisasjoner».

Facebook informerer om at avgjørelsen kan utfordres gjennom landets domstol, eventuelt til «et sertifisert tvisteløsningsorgan».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=668b0e99-222a-515b-9ee2-3f31dfe03334&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=1200&scaleup=1

 EN SKAM: On Elpeleg klaget på nedstenging av Facebook-gruppen. 

Anker til forliksråd

On Elpeled sier til Dagen at de må klage og gå rettens vei for å få siden tilbake.

– Saken skal ankes til forliksrådet først og til retten hvis det blir nødvendig, sier han.

Han er nå i kontakt med advokat, forteller han.

– Utestengning er ekstremt.

On Elpeleg har etablert en aksjonsgruppe på samme plattform for å kjempe for at Facebook omgjør sin avgjørelse. I skrivende stund har gruppen 723 medlemmer, opp 90 fra forrige uke.

 

 

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=011d6f28-7c05-5b42-9acd-a5df8c4a2913&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=1200&scaleup=1

 

BEVEGELSEN: On Elpeleg regner Allahu akbar (Gud er stor)-bevegelsen som å være den virkelige. 

«To bevegelser»

Ifølge norsk-israeleren er det to typer bevegelser som kjemper mot den jødiske staten; den lokale, vestlige «Fritt Palestina» og det han omtaler som «den distanserte» Allahu akbar (Gud er stor)-bevegelsen.

– Fritt Palestina eksisterer bare i Vesten og er frakoblet virkeligheten. Demonstrantene synger for å frigjøre et land som aldri har eksistert. De oppfant en sak fordi de kjeder seg og er voldelige. De trenger å hate noen og å hate jøder har alltid vært det tryggeste og det som har minst konsekvenser.

– Kan du forstå at det du sier virker både stigmatiserende og nedlatende overfor palestinere og palestinavenner?

– Kanskje er det generaliserende, men jeg snakker om en bevegelse som er i Norge. Jeg har selv opplevd at de roper «Sionister er ikke velkomne i våre gater» og «Fra elven til sjøen skal Palestina bli fritt». Dette er ikke en ordlek. Det er det samme som å skrive «Fra fjell til fjord skal Norge bli utslettet».

– Det er farlig

Elpeleg sier han opplever det truende når demonstranter spytter på og brenner det israelske flagget på gatene i Norge.

– Jeg vil ikke være stigmatiserende. Jeg vil at folk skal forstå at dette er farlig. Jeg synes de som går på gaten og synger slik er idioter. Ingen av dem har heller tatt til orde mot Hamas.

Den virkelige bevegelsen

Den norske aksjonisten regner «Gud er stor-bevegelsen» for å være den virkelige palestinske bevegelsen. Han sier ingen fra Hamas kom med palestinske flagg da de stormet inn i Israel den 7. oktober.

– De ropte ikke Fri Palestina. De ropte Allahu Akbar og brente folk. Ingen der vil ha frihet fra okkupasjon, for de bor faktisk i Gaza.

– Hva mener du med det?

– Gaza har verken vært okkupert av Israel eller Egypt i 18 år nå. Tvert imot fikk de milliarder i bistand fra Norge og andre land, bistand som ble brukt til å bygge bomberom og tunneler som ingen barn eller sivile får lov til å bruke. Det er tragisk og trist.

– Er ikke ekstremist

On Elpeleg sier til Dagen at han ikke er ekstremist, og at hvis Facebook mener han eller gruppen er det, så tar de feil.

– Jeg har i mange år kjempet for det flerkulturelle og flerspråklige samfunnet, sier han, og viser til at han blant annet har ledet språk- og kulturaksjonen i Bergen.

Norsk-israeleren betrakter seg heller som en skuffet sosialist.

– Jeg er skuffet over det som skjer i Norge nå.

Det har ikke lyktes Dagen å få en kommentar fra Facebook.

* I første utgave av artikkelen ble det skrevet «praktiske idioter». Dette ble endret etter en time til «nyttige idioter» både i brødtekst og tittel.

NYHETER

 

 

Kristen Mediaallianse Drift AS

 

 

 

USA fordømmer «from the river to the sea, Palestine will be free»:

Sylvi Listhaug om slagordet: – Skremmende

 

 

 

 


TYDELIG: Sylvi Listhaug mener slagordet går for langt.
 Foto: Annika Byrde / NTB

 

 

 

 

TYDELIG: Sylvi Listhaug mener slagordet går for langt. Foto: Annika Byrde / NTB

FrPs partileder mener norske politikere bør ta tydeligere avstand til uttrykket brukt i mange demonstrasjoner i dag mot Israel.

Ingvill Mydland 

Journalist

Publisert: 17.04.2024 kl 14:20

·          

– Dette slagordet er et skremmende uttrykk for en intoleranse vi dessverre har sett stadig mer av etter Hamas’ terrorangrep mot Israel 7. oktober, sier partileder Sylvi Listhaug til Norge IDAG.

PARTILEDER: Sylvi Listhaug under landsstyremøtet til Frp på Gardermoen.
 Foto: NTB/Terje Pedersen

PARTILEDER: Sylvi Listhaug under landsstyremøtet til Frp på Gardermoen. Foto: NTB/Terje Pedersen

– Tar man betydningen av det på alvor, vil konsekvensen være at Israel utslettes, og at jøder fjernes fra landet.

Sylvi Listhaug etterlyser mer tydelighet i norsk offentlighet.

– Jeg mener norske politikere, uavhengig av partitilhørighet bør være mye tydeligere på å ta avstand fra dette farlige tankegodset, understreker hun.

Kongressen i USA har vedtatt med 377 mot 43 stemmer at «from the river to the sea, Palestine shall be free», er oppfordring til folkemord, og antisemittisme.

House of Representatives i USA vedtok tirsdag en resolusjon som fordømmer uttrykket «fra elven til havet, Palestina vil være fritt» som antisemittisk, et palestinsk samlingsrop.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=b3fe85b7-7c19-56d5-adb1-19da5e81f57b&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=112&scaleup=1

 

Listhaug i strupen på Støre: – Stopp kosepraten med mørkemennene i Teheran

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=0463b5f5-471f-5c35-8405-05f0e6d10e87&function=cropresize&type=preview&source=false&q=75&crop_w=0.99999&crop_h=0.84428&width=1200&height=675&x=1.0E-5&y=0.02814

 

LANDSMØTE: Frp-leder Sylvi Listhaug taler under Fremskrittspartiets landsmøte 2024 på Clarion Airport Hotel på Gardermoen. Foto: Lise Åserud / NTB

 

 Sylvi Listhaug startet landsmøtetalen sin med å snakke om internasjonal politikk – og gikk rett i strupen på regjeringen.

Kenneth Fjell Rasmussenkenneth@dagen.noNTB

Publisert: 19.04.2024 18:40Sist oppdatert: 21:40

– Tiden for norsk dialog med terrororganisasjoner og krefter som ønsker å skade vårt demokrati og frata oss vår frihet må ta slutt, sa Frp-lederen i sin tale til Frp-landsmøtet på Gardermoen.

Hun la ifølge VG til at norske skattepenger ikke skal brukes til å legitimere terrorister, diktatorer og deres regimer.

– Våre skattepenger skal gå til å sikre frihet og trygghet, sa Frp-lederen.

Hun utdypet ikke hva hun mente med dialog med terrororganisasjoner – eller hvordan norske skattepenger bidrar til å legitimere terrorister.

– Israel har rett til å forsvare seg

Men like etter tok hun opp situasjonen i Midtøsten, og sa at Israel må ha rett til å forsvare seg. Hun gikk deretter hardt til angrep på Iran.

– Til Støre vil jeg si: Stopp kosepratingen med mørkemennene i Teheran. Bruk ressursene til å stå opp for iranere i Norge som utsettes for dette terrorregimet.

– Sammenhengende nedtur

Ellers var det særlig Støre-regjeringens økonomiske politikk som fikk hard medfart i landsmøtetale.

– Denne regjeringen lovte at det skulle bli vanlige folks tur. Vi kan trygt slå fast at det har blitt en sammenhengende nedtur, tordnet Listhaug fra talerstolen.

Hun gikk særlig hardt ut mot prisveksten på mat, drivstoff og strøm.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=5a225410-eec7-5345-8316-b307a845d021&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

LES OGSÅ

Palestina-aktivister fjernet fra Frps landsmøte

– I Sverige, som ikke produserer en dråpe olje, kutter de drivstoffavgiftene. I oljelandet Norge øker Vedum drivstoffavgiftene. Og folk skal merke seg at Høyre ikke er løsningen, sa Fremskrittspartis leder.

.

Den mulige regjeringspartneren Høyre slapp heller ikke unna. Listhaug kritiserte Høyres foreslåtte avgiftsøkninger på blant annet papirprodukter, drivstoff og CO2-utslipp, og stilte krav om skatte- og avgiftskutt om Fremskrittspartiet skal bli med i regjering.

Jernteppe

Det generelle temaet for Listhaugs landsmøtetale var frihet. Hun innledet med å sammenligne dagens situasjon med den kalde krigen og minnet om Berlinmurens fall og slutten på det kommunistiske Øst-Europa.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=e623a150-0a67-5b64-9e5b-937514dfb6f3&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

LES OGSÅ

EU: – Palestinsk skolepensum bidro til 7. oktober-massakren

– Etter murens fall trodde vi alle ville ha det som oss: Frihet og trygghet for hele folket. At frihetsbølgen ville spre seg videre. Slik ble det ikke. En ny verdikrig er i gang. Et nytt jernteppe har senket seg. Mellom vestlige demokratier og autoritære stater med diktatorer i spissen, sa Listhaug.

– Uten frihet er vi ingenting, var de siste ordene til delegater og observatører.

NYHETER
  •  

 

 

 

 

 

For lettvint å støtte sionisme?

 

 

 

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=828388ec-0d10-50bf-9be3-98fa14b8a342&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=1200&scaleup=1

 

 

GAMMELT NYTT: Det har vært kontinuerlig jødisk tilstedeværelse i Israel i over 3.000 år, skriver Martin Gellein. Her fra et marked i Tel Aviv. Foto: Adobe Stock

Debatt

Martin GelleinGrimstad

Publisert: 18.04.2024 21:09Sist oppdatert: 21:25

Ifølge Per Svardal er det altfor lettvint å være prinsipielt for sionisme. I sin kritikk av Dagens sjefredaktør Vebjørn Selbekk skriver han:

«Et vesentlig problem hopper Selbekk bare bukk over. At det bodde et annet folk der. Et folk med en lengre historie der enn jødenes etter gjenerobringen etter flukten fra Egypt. Palestinerne.»

.

Jeg holdt på å ramle av stolen da jeg leste det.

For det første har araberne, som i forbindelse med Israels gjenopprettelse begynte å definere seg som palestinere, ingen tilknytning til folkegrupper som bebodde landet før den jødiske innvandringen for over 3.000 år siden.

For det andre har araberne, som knyttet til Israels gjenopprettelse begynte å definere seg som palestinere, aldri tidligere definert seg som et folk, og langt mindre som et palestinsk folk.

Det har vært kontinuerlig jødisk tilstedeværelse i Israel i over 3.000 år. Jødene utgjorde majoritet – selv etter at romerne slaktet og fordrev dem i år 70 og 137 – helt fram til i alle fall 500-tallet.

Etter at Muhammed stiftet den nye religionen islam, på 600-tallet, samlet de arabiske nomadestammene og underla seg Midtøsten ved sverdet, har jødene levd som en undertrykt minoritet i hjemlandet sitt.

Kristne og muslimer har kranglet om makten, og stadig skiftende riker og regenter har regjert over området. Tyrkerne utgjorde okkupasjonsmakten i 400 år, fram til nederlaget i den første verdenskrig – kun avbrutt av albaneren Mehmet Alis regjeringstid på ni år (1831–1840).

Svardal fortsetter å spre sine løgner av giftig jødehat:

«Tidlig mars 1948 mobiliserte jødenes militære organisasjon i Palestina, Hagana, alle våpenføre jøder, kvinner som menn, og gikk til fullskalakrig mot de palestinske bøndene for å erobre land.»

.

Israel ble i 1948 gjenopprettet, på folkerettslig grunnlag og med FNs velsignelse. Jødene var 100 prosent tydelige på at de ikke ønsket annet enn fredelig sameksistens med araberne, enten de var kristne eller muslimer.

Men deler av den arabiske befolkningen i den nyopprettede og sårbare staten gikk til krig mot jødene, sammen med arabere i Jordan, Libanon, Irak, Syria og Egypt. Jødene forsvarte seg heroisk og overlevde, som ved et mirakel.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=a797baaa-fafd-5756-b7df-434cf4b74c55&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=1200&scaleup=1

 

 

LITEN: Lille Israel (lys blå) med Vestbredden og Gaza (i rødt) omgitt av store, arabiske land. Foto: Wikipedia Commons / TheTallOne

Året før hadde jødene takket ja til FN-forslaget om en trestatsløsning av det britiske mandatområdet tiltenkt den jødiske staten. Britene hadde allerede utskilt 77 prosent av området forespeilet jødene, til den arabiske staten Jordan. Araberne sto samlet imot ideen om en jødisk statsdannelse – uavhengig av areal, grenser, demografiske forhold og Jerusalems status. I 1947 forkastet de forslaget som tilbød jødene 11 prosent av det folkeretten hadde lovet dem, og det uten Jerusalem.

Resten av det Svardal skriver, bygger videre på de første hatefulle løgnene, og anklagene bygger på sin egen urimelighet. Skal vi ha en sivilisert debatt må vi i det minste forholde oss til noe som ligner på virkeligheten. Det Svardal presenterer er sammenfallende med nazistisk, kommunistisk og islamistisk propaganda.

Jødene og Israel har i over hundre år ønsket en ny arabisk stat velkommen. Araberne som definerer seg som palestinere har fortsatt muligheten, men løgnene, hatet og terrorismen må de legge fra seg. Ingenting tyder på at de er villige til det. Og det ser ikke ut til at Per Svardal er villig til det heller.

Det er 22 arabiske stater i Midtøsten. De er alle «jøderene». Israel er opprettet på 0,2 prosent av det arealet de arabiske statene er etablert på. Likevel er det jødene, og ikke araberne, som anklages for imperialisme og kolonisering.

Det er for øvrig 2 millioner arabiske statsborgere i Israel. De nyter mer frihet og har bedre rettigheter enn arabere i noe annet land i Midtøsten. Jeg tar av meg hatten og kaster den av fryd i været for stemmer som Vebjørn Selbekk.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=653d9a2a-ea80-5593-bb33-a0b41973f082&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

LES OGSÅ

Altfor lettvint å være prinsipielt for sionisme

MENINGER

STATSBUDSJETT