Kristen Mediaallianse Drift AS

 

 

 

 

Gordon Tobiassen advarte om Norges relasjon til Israel:

Jeg tror Gud vil ryste Norge

 

Gordon Tobiassen warned on Norway's relationship with Israel:

I think God will shake Norway

 

Articles English after Norwegian

 

 

 

 

GOL: Plussreiser arrangerte Israel-konferanse på idylliske Storefjell Resort på Golsfjellet.
 Foto: Booking.com

 

 

 

 

GOL: Plussreiser arrangerte Israel-konferanse på idylliske Storefjell Resort på Golsfjellet. Foto: Booking.com

18.-21. april var det duket for stor Israel-konferanse på Storefjell Resort. Plussreiser, som har tatt en pause i Israel-reisene på grunn av krigen, valgte i stedet å ta Israels-venner med til den norske fjellheimen for å fokusere på Det hellige land.

TRINE OVERÅ HANSEN

Sjefredaktør

Publisert: 28.04.2024 kl 11:17

Det var mange talere fra ulike sammenhenger. Blant andre Gordon Tobiassen fra Ordet og Israel, Vebjørn Selbekk – redaktør i avisa Dagen, Conrad Myrland – leder for MIFF, Hans Fredrik Grøvan – tidligere stortingsrepresentant, John Skåland – leder for Karmel-Instituttet, Kristoffer Eknes fra Israelsmisjonen og Danny Amir som holdt foredrag om dagens situasjon i Israel. Te’ena Reichbach Ben-Haim fra Rogaland som bor i Jerusalem med familien, deltok via zoom fra Israel.

Det var også mange musikkinnslag og konsert med Jon Ultvedt, Morten Samuelsen, Emilia Lindberg og Evy Gunn Knotten.

Til glede for TV-publikum sendte TV Visjon Norge store deler av konferansen.

– Hvorfor larmer hedningene?

ISRAEL: Gordon Tobiassen, forkynner for Ordet og Israel var blant talerne under konferansen på Storefjell Resort forrige helg.
 Foto: Skjermdump: TV Visjon Norge.

 

 

ISRAEL: Gordon Tobiassen, forkynner for Ordet og Israel var blant talerne under konferansen på Storefjell Resort forrige helg. Foto: Skjermdump: TV Visjon Norge.

Første kveld talte Gordon Tobiassen. Tema var «Midtøsten – Det kommende stormsenter».

Han tok utgangspunkt i Salme 2:
«Hvorfor larmer hedningene og grunner folkene på det som fåfengt er?

2 Jordens konger reiser seg, og fyrstene rådslår sammen mot Herren og mot hans salvede:

3 La oss sprenge deres bånd og kaste deres rep av oss!

4 Han som troner i himmelen, ler, Herren spotter dem.

5 Så taler han til dem i sin vrede, og i sin harme forferder han dem:

6 Og jeg har innsatt min konge på Sion, mitt hellige berg!»

– Aldri har hedningenasjonene larmet slik de gjør i dag. Han som troner i himmelen ler av dem. Verdensledere, presidenter, la dere advare! forkynte Tobiassen og fortsatte:

– Når vi ser på tiden og det som rører seg, har aldri verdenssituasjonen vært så tublent som det vi opplever i dag. Det er to forhold som bidrar til dette, Amerika og Iran. Amerika har i dag en svak ledelse, derfor gjør Russland, Kina og Iran akkurat som de vil.

– Landet Iran er den største terrorstaten i hele Midtøsten og verden. De står bak Houthiene, Hamas, Hizbollah i Sør-Libanaon, og det kommer raketter fra Iran, Syria og Irak. Og russeren er tungt inne.

Dom over Norge?

Tobiassen kom med en sterk advarsel til Norge. Han leste fra Mika 4:11 og 12:

«Nå har mange folkeslag samlet seg mot deg, og de sier: Måtte det bli vanhelliget, så våre øyne kan se med lyst på Sion! Men de kjenner ikke Herrens tanker og forstår ikke hans råd, at han har samlet dem som kornbånd til treskeplassen.»

– Stakkars Norge som i dag er det mest antiisraelske landet sammen med Tyrkia. I dag er det frysepunkt mellom Norge og Israel. Er det Israel sin skyld? Nei, det er Norge sin skyld. Derfor tror jeg at vi i tiden som kommer får se at Gud også kommer til å ryste vår nasjon. Jeg tror vi er veldig nær oppbruddsdagen.

Israel midtpunkt i endetiden

Predikanten mener vi er nær endetiden.

– De store endetidsbegivenhetene i Bibelen er knyttet til Midtøsten. Det gjelder Gog-krigen og slaget ved Harmageddon. Israel er selve midtpunktet og ankerfestet for dette, sa Tobiassen og snakket om gjenopprettelsen av Israel i 1948.

– I denne situasjonen har Israel hatt hele verdens oppmerksomhet mot seg siden staten ble gjenopprettet 14. mai for 76 år siden. Tenk på profetordet Jesaja talte ut for 2750 år siden.

Han siterte fra kap. 66, vers 8:

«Hvem har hørt slikt? Hvem har sett slikt? Kan en nasjon bli født på en dag, eller fødes et folk på en gang? For Sion har vært i barnsnød og med det samme født sine sønner.»

– Her kan du skrive 14. mai 1948, kommenterte forkynneren og spurte retorisk:

– Hva er tegnet på at Jesus skal komme tilbake? Israel. Jesus kunne ikke ha kommet tilbake for 80 år siden. Staten Israel var ikke gjenopprettet. Jesus kunne heller ikke kommet for 30 år siden, for det står i Jes. 35:

«1 Ørkenen og det tørre land skal glede seg, og den øde mark skal juble og blomstre som en lilje.»

– Det ser vi nå de siste tiårene. Jesus kunne heller ikke ha kommet for 10 år siden. Fordi antisemittismen var ikke verdensomspennende slik den er i dag. Den utrolige antisemittismen som har eksplodert etter 7. oktober kjenner ingen grenser. Ifølge forskere har antisemittismen over hele verden steget med 1700 prosent.

Dette er en forberedelse for Gog-krigen og en forberedelse for antikrist og hans komme, mente Israel-forkynneren.

Israel har verdens oppmerksomhet

– Det er merkelig, når noe skjer med Israel, vekkes hele verdens oppmerksomhet. Det er mange kriger. Tenk på det som skjer i Sudan i dag, det er millioner som lider. Over 40 prosent av Sudans befolkning har det svært vanskelig. Og tenk på det som skjer i Jemen. Houthiene overtok i sør, og i løpet av de ti årene de har dominert har de tatt livet av over 350 000 mennesker. Ikke én rapport fra FN, ingen fordømmelse i media. Det er helt tyst. Men når det gjelder Israel, hva er det som gjør at hele verdens oppmerksomhet rettes mot dette lille landet? Det er fordi det er en åndskamp som foregår. Det er jødene som stadfester Bibelen. Fjern jøden, og du fjerner Gud. Det er det eneste landet fhvor Gud sier: Det er mitt land, eneste folket hvor Gud sier: Det er mitt folk og min øyensten, og Jerusalem er den eneste byen Gud sier er hans by hvor lov og rett skal gå ut.

– Israel skulle ut av landet to ganger, og nå er de kommet til landet for tredje gang, og de er kommet for å bli. Og når du leser Amos 9:9-15, så ble det skriftavsnittet lest over hele verden i alle synagogene 15. mai i 1948.

Han leste det siste verset:

«Og jeg vil plante dem i deres land, og de skal aldri mere rykkes op av sitt land, det som jeg har gitt dem, sier Herren din Gud.»

Usannsynlig beskyttelse

Forkynneren nevnte også det massive angrepet fra Iran natt til søndag 21. april og snakket om hvordan Israel klarte å stoppe 99% av alle rakettene som Iran sendte.

– Det var ikke noe annet enn en mektig manifestasjon av Guds inngrep.

Han siterte fra en artikkel i Norge IDAG hvor det var sitert en forsker som la ut om hvor umulig operasjonen var.

LES OGSÅ:

 

Vitenskapsmann slår fast: – Å eliminere nesten 400 raketter/droner var et under på linje med å gå over Det røde hav

Vitenskapsmann slår fast: – Å eliminere nesten 400 raketter/droner var et under på linje med å gå over Det røde hav

 

 

Amir S

 

Hva er det neste for Israel

Bruk oversetter i you tube

 

– På sabbatsnatten skjedde det noe som er å sammenligne med delingen av Rødehavet. Jeg er doktor i fysikk og har jobbet i flere år i forsvarsindustrien i Israel, i prosjekter som fortsatt er i forkant av den teknologi staten Israel har tilgang på. Når jeg ser på det som skjedde lørdag kveld fra et vitenskapelig nivå, kan det rett og slett ikke skje. Alle, og jeg mener alle, opptrådte som én mann i samlet enhet.

– Sannsynligheten for at alt fungerer akkurat som det skal eksisterer ikke i komplekse systemer som forsvarssystemene som var i drift.

– Hvis dette ikke er en handling fra Gud, så vet jeg ikke lenger hva et mirakel er, konkluderte vitenskapsmannen.

Dom og vekkelse over Iran

– 80 % av Irans befolkning støtter Israel. På en fotballkamp mellom de blå og de røde, i pausen var det 50 000 som ropte: Vi støtter Israel. De håper Israel skal slå til og så skal folket gjøre opprør mot regimet, sa Tobiassen.

Han leste også en profeti om Iran, kalt Elam i Bibelen, i Jeremia 49, 35-37:

«Så sier Herren, hærskarenes Gud: Se, jeg knekker Elams bue, deres beste våben. Og jeg vil la fire vinder fra himmelens fire hjørner komme over Elam og sprede dem for alle disse vinder, og det skal ikke være noget folk som de bortdrevne fra Elam ikke kommer til.Og jeg vil gjøre Elam redd for sine fiender og for dem som står dem efter livet, og jeg vil la ulykke komme over dem, min brennende vrede, sier Herren, og jeg vil sende sverd efter dem, inntil jeg får gjort ende på dem.»

– Nå skal du høre noe fantastisk. De siste årene har det vært store vekkelser i Iran. Har de det lett? Nei, det er med livet som innsats, sa Tobiassen og leste videre fra vers 38 og 39:

«Og jeg vil sette min trone i Elam, og jeg vil utrydde konge og høvdinger der, sier Herren. Men det skal skje i de siste dager, da vil jeg gjøre ende på Elams fangenskap, sier Herren.»

– Det er disse dagene vi er inne i nå. Det er meget interessant. Iran skal være med i forbindelse med Gog-krigen. Russland er også tungt inne i Syria. De har flyttet militært personell enda nærmere grensen ved Golan de siste ukene. Det nærmer seg et oppbrudd på mange måter.

Han avsluttet med å minne om Guds trofaste løfter.

– Gud våker over Israel. Dette landet er i ferd med å bli det som Jesaja sier, en Edens hage. Jeg er glad for at Herren våker over sitt folk, sitt land og byen Jerusalem.

 

 

Pro-palestinske protester sprer seg:

 I høyeste grad en åndskamp, sier Gordon Tobiassen

 

 

 


ARRESTASJONER: Politifolk fra University of South Florida tar pro- palestinske demonstranter i varetekt under en marsj på campus mandag i Tampa, Florida.
 Foto: Chris Urso/Tampa Bay Times via AP

ARRESTASJONER: Politifolk fra University of South Florida tar pro- palestinske demonstranter i varetekt under en marsj på campus mandag i Tampa, Florida. Foto: Chris Urso/Tampa Bay Times via AP

Gjennom helgen har det på ingen måte roet seg med demonstrasjoner og teltleire der man appellerer til den amerikanske regjeringen om å slutte å støtte Israel. – I høyeste grad en åndskamp, sier Israel-ekspert Gordon Tobiassen.

Ingvill Mydland 

Journalist

Publisert: 29.04.2024 kl 23:18

De store demonstrasjoner i USA på de mange universiteter og høyskoler er en frukt av medias ensidige fordømmelse av Israel, mener den kjente israelforkynneren Gordon Tobiassen.

Pro-palestinske protester ved amerikanske universiteter viste ingen tegn til å avta, men spredte seg fra kyst til kyst gjennom helgen, ifølge Ynetnews. Politiets aksjoner og arrestasjoner fortsatte denne uken, der studentene ikke vil flytte seg fra teltleirene før kravene deres blir oppfylt.

– Når det ropes «from the river to the sea, Palestine will be free», så er det svært mange i USA og Verden for øvrig som ikke vet at dette betyr Israel skal utslettes, påpeker Gordon Tobiassen.

 

 

ISRAELKJENNER: Gordon Tobiassen reiser og forkynner for den tverrkirkelige organisasjonen Ordet & Israel, med hele Norge som arbeidsfelt.
 Foto: Daniel Haddal

 

 

 

 

 

ISRAELKJENNER: Gordon Tobiassen reiser og forkynner for den tverrkirkelige organisasjonen Ordet & Israel, med hele Norge som arbeidsfelt. Foto: Daniel Haddal

Han sier det er ingen tvil om at dette er en konflikt som hever seg over det rent materielle.

– Dette er i høyeste grad en åndskamp med åndskrefter fra mørkets hær som rir store deler av verden i dag. Kommunister, marxismen, islamister, BDS bevegelsen og mange flere er med i denne ensidige fordømmelse av Israel, understreker Tobiassen.

– Skriften er tydelig: Herren selv kommer til å ryste nasjoner i tiden som kommer, på grunn av måten de har behandlet jødene, sier han.

Pro-palestinske protester har spredt seg til universitetscampus over hele USA, etter at 100 mennesker på Columbia University ble arrestert for mer enn en uke siden.

Men angrepene fortsatte på en håndfull universiteter lørdag, inkludert en sperring ved University of Southern California (USC) med en tung polititilstedeværelse. Mer enn 200 mennesker ble arrestert ved en rekke skoler, blant dem 80 personer sent lørdag kveld ved Washington University i St. Louis.

 

 

 

 

 En katastrofal dag for Norge

 


Pastor Inge Røysland uttrykker bekymring over Norges handling.
 Foto: Daniel Haddal

 

 

Pastor Inge Røysland uttrykker bekymring over Norges handling. Foto: Daniel Haddal

Inge Røysland:

 

Pastor Inge Røysland fra Moria Oslo/Grimstad er skuffet og i sorg på vegne av Norge etter at regjeringen valgte å anerkjenne Palestina som stat midt i konflikten.

Daniel Haddal 

Journalist

Publisert: 22.05.2024 kl 18:40

-Å gjøre noe sånn midt i en sånn konflikt som dette her, det er jo å ødelegge for seg selv og alt som har med diplomati å gjøre, sier pastor Inge Røysland til Norge IDAG og legger til:

-Hadde Hamas overgitt gislene, hadde de gått i dialog med Israel, så stopper krigen. Det er Hamas som har 100% skyld i det som skjer, og Israel har rett til å forsvare seg, sier pastoren.

- Hva tenker du om at denne regjeringen har valgt å anerkjenne Palestina som en stat?

-Nei, det er bare veldig trist, det er veldig ulogisk, det er mot all sunn fornuft å gjøre noe sånt i sånn en situasjon. Palestina er ingen stat, en kan ikke anerkjenne noe som som overhodet er langt fra å være en stat eller nasjon i dag. Å gjøre noe sånt midt i en konflikt som dette her, det er jo så ødeleggende. uansett om du er for eller imot Israel så vil det objektivt sett være veldig liten dømmekraft fra regjeringen sin side å gjøre noe sånt!

Antisemittisk regjering

Han mener regjeringen er ekstremt partisk i Midtøsten-konflikten.
-Det kommer veldig klart og tydelig fram at Jonas Gahr Støre, Espen Barth Eide og resten av dagens regjering, de har fordommer mot Israel og det klarer de ikke å skjule, de har tatt parti, så skyver de unna sunn fornuft og logisk tenkning. De tar parti med terrorister og de har tatt terroristene sitt parti og favoriserer de på bekostning av et fungerende, velfungerende demokrati som Israel. Det er veldig tydelig at de har personlige holdninger, sånn virker det for meg. Det finnes en ideologi og en personlig holdning mot Israel og jødene som folk, og for meg så grenser jo det til antisemittisme, selv om ikke de sier det, så viser de det med handling at de er antisemitter, mener Røysland.

Han er skuffet over norske myndighter.
-Ja, jeg er veldig skuffet, og jeg har sorg på vegne av Norge som tar sånn et ståsted i forhold til Israel.

-Man er rystet, vet du, dette forteller oss kristne noe, at vi må innta barrikadene enda mer noen gang og stå opp for Israel og bli enda mer tydelige, bli enda mer offensive og være enda mer pågående i den mediekampen som skjer når det gjelder Israel, forteller Inge!

Den som velsigner Israel

-Hvor står dere som menighet i henhold til Israel?

-Moria Norge, både Grimstad og Oslo, vi står med Israel 100%. Vi anerkjenner at Israel er jødene sitt land, gitt av Gud, vi tror at det er en velsignelse i å velsignne Israel og en en forbannelse å forbanne Israel, vi som menighet, vi tror på at Norge som nasjon kommer til å bli dømt, ut ifra Matteus 25, så kommer Jesus til å reise herlighetens trone etter ham og han kommer til å dømme nasjoner ut ifra hvordan de behandlet mine minste brødre som er jødene. Nasjoner kommer til å bli bedømt utifra det, sanksjonert utifra det når Jesus oppretter sitt tusenårsrike.

- Frelsen kommer fra jødene, vi er evig takknemlig for jødene som folk som har en utvelgelse og en kallelse for Gud selv, som har en helt særigen posisjon framfor noen andre folk på jord. Vi som er hedninger, vi er så takknemlige for at Gud kalte jødene, og Gud har ikke forkastet jødene, ikke forkastet nasjonen, jødene kommer alltid til å ha en fremtredende posisjon, både nå og etter at Jesus kommer tilbake, så Israel er en velsignelse for oss både åndelig, teknologisk og vitenskapelig. Israel er den fredsbevarende nasjonen og er en bremse mot terrorisme i Midtøsten, sier pastoren engasjert.

Mediakrig

- Dette er og en mediakrig, framfor noe annen krig, så er det en mediekrig og vi må ikke trekke oss unna den kamparenaen som media er, vi må tale vel om Israel, som kristne så bør vi tale vel, og hele tiden fronte alt det Israel er, den velsignelsen, alt det positive som Israel står for, det bør vi fronte massivt hele tiden, holde oppe, hele, tiden og vi bør og si klart ifra hva den andre parten er for noe, og at Hamas og at den siden der, det er ren terrorisme som må bekjempes med alle midler, og der står vi 100% med Israel, avslutter Røysland med alvor.

Ansvaret ligger på Hamas

-Hva tenker du om Israel sin rett til å forsvare seg og til å befri gislene som er fanget av terrorister?

-Israel har 100% rett til å gjøre det de gjør, ansvaret ligger ikke på Israel for de lidelsene som skjer nå, men det er Hamas som bærer 100% ansvar for de lidelsene som skjer der nede nå. Hadde de overgitt gislene, hadde de gått i dialog med Israel, så stopper krigen, men det er Hamas som har 100% skyld i det som skjer, og Israel har rett til å forsvare seg, ja som en hvilken som helst annen nasjon ville ha gjort i en slik situasjon, understreker Røysland.

 

Selle: – En skammens dag

 


Erik Selle er grunnlegger av Africa-Israel Initiative.
 Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

 

 

Erik Selle er grunnlegger av Africa-Israel Initiative. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Partileder i Konservativt, Erik Selle, reagerer kraftig på at Norge i dag går ut og støtter en palestinsk stat.

Ingvill Mydland 

Journalist

Publisert: 22.05.2024 kl 14:10

– Regjeringen Støre er nå definitivt på feil side av historien, sier Erik Selle til Norge IDAG.

Han leder Africa-Israel Initiative og understreker at det ikke vil gi fred, at en norsk regjering belønner grusomhetene 7. oktober samt titusener av raketter i månedene som har gått.

– Oslo har selv undergravd Oslo-avtalen, og prinsippet om at partnerne selv skulle komme frem til løsning er undergravd.

Selle understreker at Israel må forsvare seg selv.

– Det er klart at Israel fortsatt må gjøre det som er nødvendig for å sikre sin eksistens og trygghet, for den har Norge akkurat undergravd.

Dette er en skammens dag for en norsk regjering som er den verste vi har hatt siden krigen! Vi har i dag et radikalisert Arbeiderparti med et viljeløst Senterparti på vingen, fremholder Selle.

 

 

Ambassadør Avi Nir-Feldklein:

– Som å anerkjenne at jorden er flat

 

 


FrP-leder Sylvi Listhaug tok farvel med Israels ambassadør onsdag 22. mai.
 Foto: Facebook / Sylvi Listhaug

FrP-leder Sylvi Listhaug tok farvel med Israels ambassadør onsdag 22. mai. Foto: Facebook / Sylvi Listhaug

 

– Dette er en virtuell anerkjennelse av en ikke-eksisterende stat, det er som om man vil anerkjenne at jorden er flat, sier Israels ambassadør Avi Nir-Feldklein til Norge IDAG.

Trine Overå Hansen 

Sjefredaktør

Publisert: 22.05.2024 kl 13:30

Israels ambassadør Avi Nir-Feldklein sier å anerkjenne en palestinsk stat er å belønne Iran og Hamas.
 Foto: Trine Overå Hansen

Israels ambassadør Avi Nir-Feldklein sier å anerkjenne en palestinsk stat er å belønne Iran og Hamas. Foto: Trine Overå Hansen

Ambassadøren mener Norge belønner terror og vanskeliggjør prosessen med løslatelse av de resterende 129 gislene.

– Dette er ikke å fremme en palestinsk stat på noen måte, men man belønner Hamas og Iran, som sannsynligvis vil hylle beslutningen raskt og styrke Hamas sine posisjoner, noe som vil gjøre løslatelsen av gislene våre, slik ICJ (Den internasjonale domstolen) krevde, enda mer komplisert og vil bare forlenge krigen.

Nir-Feldklein bekrefter at han er tilbakekalt til Israel.
– Jeg reiser i morgen, opplyser han.

Både Irland, Norge og Spania har valgt å anerkjenne en palestinsk stat i dag ifølge Jerusalem Post.

– I fraværet av en fredsprosess og politisk løsning på konflikten har utviklingen har gått i feil retning. Verken palestinerne eller israelerne kan leve sine liv i sikkerhet. Vi må derfor tenke annerledes og handle deretter. En anerkjennelse kan ikke lenger vente til etter en fredsløsning, sa statsminister Jonas Gahr Støre på pressekonferansen i dag tidlig.

Alle de israelske ambassadørene fra Spania, Irland og Norge er kalt hjem etter at landene valgte å anerkjenne en palestinsk stat, skriver Jerusalem Post.

FrP-leder Sylvi Listhaug skriver på Facebook at «Terrororganisasjonen Hamas takker den norske regjeringen. Fremskrittspartiet vil takke den israelske ambassadøren, som nå er kalt hjem, for innsatsen.»

 

 

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=b3fe85b7-7c19-56d5-adb1-19da5e81f57b&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=112&scaleup=1

 

Anerkjennelsen av Palestina er et bunnpunkt for norsk Midtøsten-politikk

 

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=e336ebd0-284b-507b-b936-3ac198800123&function=hardcrop&type=preview&source=false&q=75&width=1200&height=675

 

 

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) kunngjør at regjeringen vil anerkjenne Palestina som en selvstendig stat fra 28. mai. 

 Den jødiske statens ambassadør pakker sammen og forlater Norge. Men terroristene i Hamas takker den norske regjeringen.

Leder

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=aa3704e0-6dea-58cb-a4cb-9eff5ded291c&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=112&scaleup=1

Vebjørn SelbekkSjefredaktørvebjorn@dagen.no

Publisert: 22.05.2024 11:27Sist oppdatert: 11:54

Så kom den altså, den anerkjennelsen av en palestinsk stat som utenriksminister Espen Barth Eide tidligere har forhåndsvarslet.

Fra og med 28. mai vil Norge anerkjenne Palestina som selvstendig stat. Trekket er samkjørt med EU-landene Irland og Spania som offentliggjorde sine egne avgjørelser samtidig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå blir den palestinske representasjonen i Norge oppjustert til en ambassade. Utover det kommer ingen verdens ting til å skje.

Ja, bortsett fra at Jonas Gahr Støre, Espen Barth Eide og alle andre regjeringsrepresentanter har gjort seg selv uspiselige for Israel. På den mest mulig effektive måten.

Det spiller ingen rolle hvor mange ganger Jonas Gahr Støre gjentok på pressekonferansen der nyheten ble kjent at Norge er en venn av Israel. Det er bare tomme ord. Handlingene hans teller mye mer.

Og anerkjennelsen av en palestinsk stat er en Israelfientdlig handling. Det må det ikke være noen som helst tvil om.

Det er et meget sterkt signal når Israel trekker ut sitt diplomatiske personale i protest mot Støre-regjeringens avgjørelse.

Ambassadør Avi Nir-Feldklein setter seg på flyet til Israel onsdag eller torsdag. Og da vil den jødiske staten ikke ha noen ambassadør lenger på norsk jord den nærmeste tiden.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=4ceda797-d808-59f1-b1e9-da2fe72bdc7a&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

LES OGSÅ

Israels ambassadør forlater landet: – Jeg reiser i dag eller i morgen

Men terroristene i Hamas, de takker Norge.

Dette er åpenbart et bunnpunkt for norsk Midtøsten-politikk. Og det gjelder ikke bare det havarerte forholdet til Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For regjeringen ødelegger faktisk også for seg selv. Etter dette vil Israel se på Norge som en motpart i konflikten.

Nå kan Espen Barth Eide vinke farvel til alle drømmer han måtte ha hatt om en form for norsk meglerrolle i Midtøsten.

Det utenriksministeren nå har gjort er diplomatisk selvskading. Han har effektivt og helt på egen hånd krøpet ned i israelernes utenrikspolitiske fryseboks.

I fremtiden kan Espen Barth Eide like gjerne holde seg hjemme og spare norske skattebetalere for de dyre reisene hans til Midtøsten. De kommer ikke til å ha noen substansiell effekt.

Og til hvilken nytte er det regjeringen har torpedert sitt eget fremste utenrikspolitiske prestisjeprosjekt, drømmen om å skape fred i Midtøsten? Hva er det for slags stat Norge nå har anerkjent?

Det er et land som ikke eksisterer. Som mangler internasjonalt anerkjente grenser. Som styres av 88 år gammel president som ikke har blitt utfordret i valg siden 2006, et valg der terrororganisasjonen Hamas for øvrig fikk flest stemmer.

Den såkalte staten har heller ikke kontroll over sitt territorium, bortsett fra en liten bit av Gaza-stripen der Hamas tviholder på makten og fortsetter å bruke sin egen sivilbefolkning som menneskelige skjold.

Og apropos terror. Det er grunn til å merke seg det som forfatteren Salman Rushdie sier om en fremtidig palestinsk stat. Rushdie er et av de nålevende menneskene som sterkest har opplevd trusselen fra islamistisk terror. Han bærer selv merkene av den på sin egen kropp etter knivangrepet mot ham i forfjor.

I et intervju med en tysk kringkaster snakker han om hva som vil være de sannsynlige fremtidsutsiktene til et eventuelt Palestina:

– Hvis det ble en palestinsk stat nå, ville den bli styrt av Hamas. Da ville vi få en Taliban-lignende stat, en satellitt­stat til Iran, sier Salman Rushdie.

Forfatteren av «Sataniske vers» er inne på noe ubehagelig, men viktig. Forrige gang Israel prøvde «land for fred»-prinsippet, da de gav over kontrollen over Gaza-stripen til de palestinske selvstyremyndighetene, endte det som kjent i katastrofe.

Det Espen Barth Eide nå har gjort er diplomatisk selvskading, han har effektivt og helt på egen hånd krøpet ned i israelernes utenrikspolitiske fryseboks.

Hamas gikk til borgerkrig mot den palestinske selvstyreadministrasjonen og sikret seg makten over området med våpen i hånd. De omgjorde territoriet sitt til en islamistisk enklave og brukte det tett befolkede området som utskytningsrampe for raketter mot den israelske sivilbefolkningen.

Og så vet vi hvordan det gikk til slutt. Terrorstyret på Gaza-stripen kulminerte i den ekstreme voldsorgien 7. oktober i fjor.

Et slikt forsøk er israelerne forståelig nok lite lysten på å gjenta. Men det er faktisk en slik risiko den norske regjeringen nå prøver å presse Israel til å ta.

Støre og Eide kan ta den sjansen, det skader ikke dem eller oss, her vi bor oppe i det høye, fredelige Norge.

Men Israel, de har ikke den luksusen. For dem er antisemittismen, den islamistiske terroren og voldstrusselen noe de må ta på dypeste alvor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Med eller uten norsk støtte.

MENINGER

 

 

Må Gud forbarme seg over Norge

 

 

 

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=a1bc4095-338d-5da6-af2b-b89c05496fca&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=1200&scaleup=1

 

BØNN: Vi har før samlet oss i bønn for Israel. Nå må vi også samle oss i bønn for Norge, skriver Per Haakonsen. 

Debatt

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=0eae7e6c-e356-5c78-a7b1-8687f5e03124&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=112&scaleup=1

Per HaakonsenÅs

Publisert: 23.05.2024 10:42Sist oppdatert: 17:13

Norge har stilt seg lagelig til for Guds vrede. I lang tid har Norge tatt parti for palestinernes sak. Men nå har det toppet seg og blitt synlig for alle.

Først gikk utenriksministeren ut og sa at om nødvendig ville han arrestere Netanyahu om han satte sine føtter på norsk jord. Dagen etter anerkjente Norge Palestina som egen stat. Slikt gjør man ikke ustraffet. Å slå lag med Israels fiender fører til at Guds vrede rammer oss.

.

Hamas har takket Norge for støtten. Israel har trukket sin ambassadør tilbake og utenriksministeren kan meddele at Norge samarbeider aktivt med de arabisk land for å finne en fredsløsning. Må ikke Israels venner gråte?

Fra en politisk synsvinkel gir det heller ikke mening. Staten Palestina eksisterer ikke og vil heller aldri noensinne se dagens lys. Det hele er en meningsløs gimmick. Den eneste hensikt er å signalisere Norges pro-arabiske holdning. Trolig har Arbeiderpartiet også i tankene det kommende stortingsvalg. Vi aner at Arbeiderpartiet prøver å samle venstresiden. I den sammenheng er fiendskapet mot Israel blitt en fanesak.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=b4a59003-ad9d-5c02-b4ef-b391f7a9c4b8&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

LES OGSÅ

– Vi er veldig fornøyd med Norge

Anerkjennelsen skal bidra til å løfte frem to-statsløsningen, sier våre politikere. Men to-statsløsningen er et mantra uten rot i virkeligheten. Man tror at Netanyahu er det store hinder for det. Men sannheten er at det er ingen ledende politiker i Israel som ønsker en to-statsløsning. Aller minst etter 7.oktober.

Selv de mest liberale i Israel innser at en palestinsk stat vil utvikle seg til å bli en terrorstat. Gaza er jo selv det beste eksempel på det. De fikk full frihet i 2005 og hadde alle muligheter til å bli et nytt Singapore. Men de valgte terror fremfor fred og velstand. Slike spor skremmer.

Den stat som palestinerne ønsker seg er det område som Israel ligger på: «From the river to the sea Palestine shall be free» Det står å lese i programmene både til Hamas og PLO. Og befolkningen i Gaza og på Vestbredden har aldri lagt skjul på at det er det de ønsker. Den staten palestinerne ser for seg forutsetter at Israel opphører å eksistere.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=f5ff10b1-c2a7-59a3-9e46-b14bfa16c929&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

LES OGSÅ

Norsk synagogeleder mener Israel overdriver

Konflikten er derfor kommet for å bli. Om en palestinsk stat skulle ha sett dagens lys, ville det ha blitt til en enorm oppmuntring for palestinerne og et skritt mot Israels undergang.

Det verste av alt er at våre politikere nok ikke er fremmed for disse tankene. For det er situasjonens egen logikk. Men våre politikere vet at når alt kommer til alt så må man velge. Enten holder vi med araberne eller så holder vi med jødene. Og det ligger ikke i den norske folkesjel å holde med jødene.

Herren straffer folkeslagene for sin ondskap. Og det finnes knapt noe større ondskap enn å forfølge Herrens eget folk. Det vitner hele Det gamle testamentet om.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi har før samlet oss i bønn for Israel. Nå må vi også samle oss i bønn for Norge.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=02decb9f-4201-5629-ae74-0e4a8da35dd4&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

LES OGSÅ

Tyskland om palestinsk anerkjennelse: Det er ingen snarvei til en tostatsløsning

 

En lettelse:

Intellektuell fornuft finnes fremdeles

Kommentarartikler

Janne Haaland Matlary, professor i internasjonal politikk ved Universitetet i Oslo, på Leangkollen sikkerhetskonferanse i Universitetets aula 5. februar 2024.
 Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Janne Haaland Matlary, professor i internasjonal politikk ved Universitetet i Oslo, på Leangkollen sikkerhetskonferanse i Universitetets aula 5. februar 2024. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

 

Det var virkelig en lettelse å lese at Janne Haaland Matlary tar bladet fra munnen når det gjelder Norges forhold til Israel. Hun sier det alle vet, at anerkjennelse er den normale prosedyre og belønning etter at en fredsavtale er inngått. Og hun kaller norsk anerkjennelse av Palestina for «utenrikspolitisk selvskading».

Politisk redaktør

Publisert: 

– Man kan ikke anerkjenne statsgrenser som ikke er der, under en pågående krig. Da kan jo enhver stat i verden anerkjenne statsgrenser man ønsker seg. Det fører til kaos, skriver Matlary i Dagens Næringsliv.

Det var godt sagt. Nå forventet jeg det for så vidt av henne. Hun er modig og frittalende. Jeg har også nesten alltid vært enig med henne. Og det føles godt å være det, i denne kanskje mest alvorlige situasjon vi har vært i – i min levetid.

Janne som er statsviter og professor i internasjonal politikk ved Universitetet i Oslo var også statssekretær i Bondevik-regjeringen. Hun var engasjert i Kristelig Folkeparti, den gangen undertegnede var på stortinget og dessuten nestleder og siden leder i KrF-Kvinner på landsplan. Nå sier Matlary fra.

Det er en lettelse. At det finnes rasjonalitet og fornuft i akademia fortsatt. At regjeringens og NRKs urimelige oppfatning av Israels situasjon ikke deles av alle.

Det viser at det ennå er folk som tenker selv. Og det har faktisk ikke vært noen ensidig jubel for dette «hodeløse stuntet» fra regjeringen.
Håpet er bare at Høyre har «hode med seg» og i alle fall sier klart at dette er uansvarlig og prematurt.

For ikke bare er det meningsløst å anerkjenne en stat som ikke finnes, det gjør at Norge har utspilt sin rolle som partner av Israel. Og som fredspartner i verden. Det er heller ikke gitt at dette kan repareres selv om Norge får ny og mer fornuftig regjeringer. Norge er et lite land i verden.

– Gaza styres av en terrororganisasjon, slår Matlary fast.

Ja, nettopp. En terrororganisasjon som dertil har utført den mest bestialske terrorhandling som tenkes kan, helt på høyde med IS sine groteske ugjerninger. De siste ble bekjempet av Vesten, inkludert Norge, i en krig med et ufattelig tapstall på 600.000 mennesker. Israel har noe å gå på, for å si det mildt, i forhold til det Norge, inklusiv Støre, har vært med på.

Men Hamas blir av Norge belønnet med en stat, imaginær riktignok, uten noen krav til dem om å frigi gisler, legge ned våpnene, anerkjenne Israel, skrote charteret sitt, akseptere demokrati, legge ned sitt Stasi-regime, slutte med hatopplæring i skolen eller akseptere at voksne kvinner er myndige (De kan eksempelvis ikke reise noe sted uten far/ektemann og Hamas sin godkjennelse).
Ingen betingelser er fremsatt, bare en stat på et sølvfat - sammen med «Israels hode»?

– Dette er ubegripelig dumt, sier Matlary. Og det er rett. Men det er også ubegripelig farlig.

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

·         Norge har sådd inn til terror i mange år

·          

·          

·          

·        
Jan Hanvold er bekymret for Norge etter anerkjennelsen av en palestinsk stat.
 Foto: Eli Bondlid

·          

·         Jan Hanvold er bekymret for Norge etter anerkjennelsen av en palestinsk stat. Foto: Eli Bondlid

·         Jan Hanvold:

·        

·         Dette er en sorgens dag! Det var med stort vemod vi mottok beskjeden ifra vår statsminister idag, skriver Visjon Norge-gründer Jan Hanvold. Han er nå bekymret for nasjonens fremtid.

·         Trine Overå Hansen 

·         Sjefredaktør

·         Publisert: 22.05.2024 kl 15:20

·         Visjon Norge har alltid støttet Israel, og har dette som en av sine fire søyler.

·         – At den norske regjering godkjenner Palestina. Hvor er Palestina? Hvem er palestinere ? Hvordan kan Norge godkjenne et land som ikke eksisterer?

·         TV-predikanten sier han er bekymret for Norge.
– Dette vil få veldig konsekvenser for Norge. Les Joel 2. Vi vil høste det vi sår, sier han og viser til hvordan Norge har indirekte støttet terror.

·         – Norge har sådd inn til terror i mange år, med sin støtte til araberne som kaller seg palestinere. Vi trenger virkelig å be for Norge nå.

 

 

·         Ber for Norge

·         Han avslutter med en bønn:
«Kjære Israels Gud, tilgi Norge, fordi vi støtter terror og vil være med å dele landet du har gitt til jødene. Herre, se i nåde til oss, og tilgi oss at vi vil ødelegge Judea og Samaria og gjøre det jøderent. Takk for at du har gitt landet ifra Egyptens bekk til Eufrat og at dine løfter står fast for Israel. Vi ber i Jesu Kristi navn amen.»

Ezekiel 39

BE FOR NORGE

Det som såes skal også Høstes!!!

Jeg er redd for at Norge! Norske Byer er blitt Mål

Ildvogner

The dart from the sky will make its extension,

Stein A Johannessen

 

 

 

·         Espen Barth Eide

The recognition of Palestine appears to be a pitiful turnaround

https://g.acdn.no/obscura/API/dynamic/r1/ece5/tr_2000_2000_s_f/0000/nett/2024/5/27/14/Jan%2BPetter%2BSissener%2Bespen%2Bbarth%2Beide%2Bjonas%2Bgahr%2Bst%25C3%25B8re%2Bpalestina.jpg?chk=850620

LANGFLAT: The government lays long for Palestinian friends – and Hamas, writes Jan Petter Sissener. Photo: NTB

The government now recognizes Palestine as a state. There is only one problem: The state of Palestine does not exist.

comment expresses the writer's opinions.

On Tuesday, May 28, Norway recognizes Palestine as a state.

The Palestinian Committee and the Left in Norwegian politics are cheering. Hamas terrorist organization thanks Norway.

Many others are critical. Not least Sylvi Listhaug and the Progress Party.

Is Palestine?

Prime Minister Jonas Gahr Støre already has the plan ready for how peace will be implemented.

«The territorial delimitation between the State of Palestine and the State of Israel should be based on the borders from before June 4, 1967, that is, the demarchation line from the 1949 ceasefire agreement, with Jerusalem as the shared capital, and with opening for land exchange agreements.» said Støre.

Then it is presumably these boundaries Støre aims for:

https://g.acdn.no/obscura/API/dynamic/r1/ece5/tr_2000_2000_s_f/0000/nett/2024/5/27/14/ffr223.jpeg?chk=4D5741

Photo: Source: Jewish Virtual Library

There is no Palestinian state on this map. It has not been since.

In the West Bank (ly brown area), the corrupt self-government authorities led by the nearly 90-year-old Mahmoud Abbas. On West Bank there are also 700,000 Jewish settlers. They hardly intend to move from there.

In Gaza, the small dark brown area on the map, there is a full war between Israel and the Islamist Hamas regime there.

A pitiful turnaround

– And Norway has a solid tradition of recognizing realities and not intentions. A recognition today will be an intention and not a reality, said Espen Barth Eide in the Storting six months ago.

To the extent that the « realities on the ground » have changed in the Middle East over the past half year, it is that Palestine has become even less a state. The war has done its thing, and although Hamas is not beaten, it is at least weakened by the terrorist organization.

But what Palestine as Støre and Barth Eide say they want is by no means strengthened for that reason.

It all appears to be little more than a pitiful turnaround in which the government lays a long line for Palestinian friends on the outer left.

And Hamas.

Jan Petter Sissener

Jan Petter Sissener is a former stockbroker and now portfolio manager, with long experience from the financial industry. Sissener has held chief positions in several brokerage houses in Norway and is now CEO, portfolio manager and principal owner of Sissener AS.

Into the shame hook

Since the early 1990s, Norway has aimed to create peace in the Middle East. The Oslo Accords, Peace Prize Distribution and Roadmaps for Peace ended quickly in total failure.

The high-flying chief of the Oslo Accords, Terje Rød-Larsen, has later ended up in the deepest disgrace.

Since 1992, Norway has given the samen NOK 15.7 billion in aid to Palestine.

In addition to the violent use of money, Norway's only advantage as a facilitator of peace has been the opportunity to talk to both parties.

Now it's over.

Israel is furious and calls its ambassador home.

Norway's former ambassador to Israel, Jon Hanssen-Bauer, is deeply concerned and fears that Norway ends up in the shame hook for a long time to come.

Also read: Right out to the government: – Appears as if they recognize Hamas

Me and I – and Palestine and Barth Eide

Both Prime Minister Støre and Foreign Minister Barth Eide are moving on.

And no one in official Norway seems more involved in the Israel-Palestine conflict than just Espen Barth Eide. This is what he spends a great deal of his time on, at least when he is in public.

Eide's commitment seems to be personal. In any case, he does not hide his own role.

It got a lot of attention when he said « in FebruaryEgypt and I» in connection with a peace conference he would clarify with US Secretary of State Anthony Blinken.

Now he says it again. For now, the Palestinian Foreign Minister is coming to a meeting « I am leading » told Barth Eide at NRK political neighborhood Thursday.

There will be a lot of « me and me and Palestine» with Barth Eide.

Some adults should tell Barth Eide that as Norwegian Foreign Minister he also has many other important tasks to spend his time on.

Maybe just fine

The summary of just over 30 years of Norwegian Palestine policy is anything but cheerful.

Huge sums of money paid by Norwegian taxpayers have been spent, fierce political prestige has been put down, and much of Norwegian diplomacy has flown high and low in luxury class all these years.

The results are, to say the least, justified. The conflict between Israel and Palestine is worse than ever before. Money has disappeared in corruption, diplomats have ended in scandals and central politicians have lied.

 

If Norway now ends up in the shame hook and gets nothing more done, then it could possibly end this.

And it might be just as good. The Norwegian government's Palestine will never be a success.

Espen Barth Eide

 

Palestine

 

Jonas Gahr Støre

 

Israel

 

Jan Petter Sissener

 

Debate

 

 

 

 

 

3 pigs

 

GOL: Plus travel organized Israel conference at the idyllic Storefjell Resort on the Gulf of Gols. Photo: Booking.com

18-21. April was the setting for a large Israel conference at Storefjell Resort. Plus trips, which have taken a break in the Israel journeys because of the war, instead chose to take Israel's friends to the Norwegian the mountain world to focus on the Holy Land.

TRINE OVERY HANSEN

chief Editor

Published: 28.04.2024 at 11:17

There were many speakers from different contexts. Among others, Gordon Tobiassen of the Word and Israel, Vebjørn Selbekk – editor in the newspaper Day, Conrad Myrland – head of MIFF, Hans Fredrik Kruvan – former parliamentary representative, John Skåland – leader of Carmel Institute, Kristoffer Eknes of the Israel Mission and Danny Amir as gave lectures on today's situation in Israel. Te'ena Reichbach Ben-Haim Rogaland, who lives in Jerusalem with his family, participated via zoom from Israel.

There were many too music feature and concert with Jon Ultvedt, Morten Samuelsen, Emilia Lindberg and Evy Gunn Knotten.

For the benefit of the TV audience sent TV Vision Norway large parts of the conference.

Why do the Gentiles larm?

ISRAEL: Gordon Tobiassen, forkynner for Ordet og Israel var blant talerne under konferansen på Storefjell Resort forrige helg.
 Foto: Skjermdump: TV Visjon Norge.

 

 

ISRAEL: Gordon Tobiassen, preacher of the Word and Israel were among the speakers during the conference at Storefjell Resort last year weekend. Photo: Screen dump: TV Vision Norway.

The first night Gordon Tobiassen spoke. Theme was «Middle East – The upcoming one storm center».

He was based on Psalm 2:
«Why do the Gentiles and reasons blame the people for what is vain?

2 The kings of the earth rise, and the princes council together against the Lord and against his anointed:

3 Let's blow up their ties and throw their reps off us!

4 He who thrones in heaven, laughs, the Lord mocks them.

5 Then he speaks to them in his anger, and in his resentment he horrifies them:

6 And I have put my king in Zion, my holy mountain!»

– Never have the heathenations the caterpillar as they do today. He who thrones in heaven laughs at them. World leaders, presidents, let you warn! preached Tobiassen and continued:

– When we look at the time and what is moving, the world situation never has been as tubular as what we are experiencing today. There are two conditions that contribute this, America and Iran. America today has a weak leadership, so does Russia, China and Iran just as they please.

– The country of Iran is the largest terrorist state in the entire Middle East and the world. They stand behind the Houthis, Hamas, Hezbollah in southern Lebanon, and rockets are coming from Iran, Syria and Iraq. And the Russian is heavy inside.

Judgment over Norway?

Tobiassen made a strong warning to Norway. He read from Micah 4:11 and 12:

« Now many peoples have gathered against you, and they say: May it be profaned, so our eyes can see with desire for Zion! But they do not know the Lord thoughts and does not understand his advice, that he has collected them as grain bands wooden playground.»

– Poor Norway which is today the most anti-Israeli country with Turkey. Today, there is a freezing point between Norway and Israel. Is it Israel's guilt? No, it's Norway's fault. That is why I believe that in the time to come see that God is also going to shake our nation. I think we are very close breakup day.

Israel centerpiece of the end time

The preacher thinks we are close to the end time.

– The big end-time events in the Bible are linked to the Middle East. It applies to the Gog War and the Battle of Harmageddon. Israel is the very centerpiece and anchored for this, Tobiassen said, talking about the restoration of Israel in 1948.

– In this situation, Israel has been paying attention to the whole world since the state was restored on May 14, 76 years ago. Think of the prophet word Isaiah spoke out 2750 years ago.

He quoted from Chapter 66, verse 8:

«Who heard such a thing? Who has seen this? Can a nation be born on one day, or is a people born at once? For Zion has been in child distress and with it same born their sons.»

– Here you can write May 14, 1948, commented on the preacher and asked rhetorically:

– What is the sign of Jesus coming back? Israel. Jesus couldn't have returned 80 years ago. The State of Israel was not restored. Jesus couldn't come 30 years ago either, because it says in Isa. 35:

«1 The desert and the dry land shall rejoice, and the deserted land shall rejoice and flourish like a lily.»

– We are seeing that now in the last decades. Nor could Jesus have come too 10 years ago. Because anti-Semitism was not worldwide as it is day. The incredible anti-Semitism that has exploded after October 7 knows no boundaries. According to researchers, anti-Semitism worldwide has risen 1700 percent.

This is a preparation for the Gog War and a preparation for the Antichrist and his coming, meant the Israel preacher.

Israel has the world attention

– It is strange, when something happens to Israel, the whole world is awakened attention. There are many wars. Think about what is happening in Sudan today, that is millions suffering. Over 40 per cent of Sudan's population is very high difficult. And think about what's happening in Yemen. The Houthis took over in the south, and in over the ten years they have dominated, they have killed over 350,000 human beings. Not one report from the UN, no condemnation in the media. It's totally thick. But when it comes to Israel, what makes the whole world's attention directed at this little country? That's because it's a spirit fight going on. It are the Jews who affirm the Bible. Remove the Jew and you remove God. That's it only country fwhere God says: It is my country, the only people where God says: It is my people and my eye, and Jerusalem is the only city God says is his city where law and justice should go out.

– Israel was going out of the country twice, and now they have come to the country too the third time, and they have come to stay. And when you read Amos 9:9-15, it was the writing section read worldwide in all the synagogues on May 15, 1948.

He read the last verse:

«And I will plant them in their land, and they will never feel jerky off his land, what I have given them, says the Lord your God.»

Unlikely protection

The preacher also mentioned the massive attack from Iran night to Sunday 21. April and talked about how Israel managed to stop 99% of all rockets Iran sent.

– It was nothing more than a powerful manifestation of God's intervention.

He cited from an article in Norway IDAG where a researcher was quoted who commented on how impossible the operation was.

READ ALSO:

 

 

Scientist states: – Eliminating nearly 400 rockets/drones were a wonder in line with crossing the Red Sea

 

What's next for Israel

Use translator in you tube

 

– On the Sabbath night, something happened compare with the division of the Red Sea. I am a doctor of physics and have worked in several years in the defense industry in Israel, in projects that are still at the forefront of the technology the State of Israel has access to. When I look at what happened Saturday evening from a scientific level, it simply cannot happen. Everyone, and me mean everyone, acted as one man in unified unity.

– The likelihood of everything working just like that should not exist in complex systems such as the defense systems that were in operation.

– If this is not an act of God, then know I no longer what a miracle is, the scientist concluded.

Judgment and revival over Iran

– 80% of Iran population supports Israel. At a football match between the blue and the red, during the break there were 50,000 shouting: We support Israel. They hope Israel will strike and so the people will revolt against the regime, Tobiassen said.

He also read a prophecy about Iran, called Elam in the Bible, in Jeremiah 49, 35-37:

« Thus saith the LORD of hosts: Behold, I break Elam's bow, their best dare. And I will leave four winds from the four of heaven corners come over Elam and spread them for all these winds, and it should not be the noggy people that the expelled from Elam do not come to. And I will Elam afraid of his enemies and of those who stand them after life, and I will let misfortune come upon them, my burning anger, says the Lord, and I will send swords after them, until I end them.»

– Now you should hear something amazing. In recent years there have been major revivals in Iran. Do they have it easy? No, it is with life as effort, Tobiassen said, reading on from verse 38 and 39:

«And I want to put my throne in Elam and I will exterminate king and chieftains there, says the Lord. But it will happen in the last days, then I will end Elam's captivity, says the Lord.»

– It's these the days we are in now. It is very interesting. Iran must join connection to the Gog war. Russia is also heavily in Syria. They have moved military personnel even closer to the Golan border in recent weeks. It's approaching a breakup in many ways.

He finished with to remind of God's faithful promises.

– God watches over Israel. This land is about to become what Isaiah says, a garden of Eden. I am glad that the Lord watches over His people, His land and the city of Jerusalem.

 

 

Pro-Palestinian protests are spreading:

 To the highest degree a spirit struggle, says Gordon Tobiassen

 

 

ARRESTATIONS: Police officers from the University of South Florida takes care of pro-Palestinian protesters during a march on campus Monday in Tampa, Florida. Photo: Chris Urso/Tampa Bay Times via AP

Throughout the weekend, demonstrations have by no means calmed down and tent camps where you appeal to the US government to stop support Israel. – To the highest degree a spirit struggle, says Israel expert Gordon Tobiassen.

Ingvill Mydland 

Journalist

Published: 29.04.2024 at 23:18

The big demonstrations in the US at the many universities and colleges are a fruit of the media's unilateral condemnation of Israel, the known Israeli preacher Gordon Tobiassen.

Pro-Palestinian protests by US universities showed no signs of slowing down, but spread from the coast to coast through the weekend, according to Ynetnews. Police actions and arrests continued this week, with students not wanting to move away the tent camps before their requirements are met.

– When shouted «from the river to the sea, Palestine will be free», then there are many in the United States and the rest of the world who do not know that this means Israel to be obliterated, points out Gordon Tobiassen.

 

 

ISRAELKJENNER: Gordon Tobiassen travels and proclaims to the inter-church organization the Word & Israel, with the whole Norway as a field of work. Photo: Daniel Haddal

He says there is no doubt that this is a conflict that is rising over the purely material.

– This is, to the highest degree, a spiritual struggle with spiritual forces from the army of darkness which rides large parts of the world today. Communists, Marxism, Islamists, BDS the movement and many more are part of this one-sided condemnation of Israel, emphasizes Tobiassen.

– Scripture is clear: The Lord Himself is going to shake nations in time that comes, because of the way they have treated the Jews, he says.

Pro-Palestinian protests have spread to college campus over all over the United States, after 100 people at Columbia University were arrested for more than a week ago.

But the attacks continued at a handful of universities on Saturday, including a barrage at the University of Southern California (USC) with a tongue police presence. More than 200 people were arrested at a number of schools, among them 80 people late Saturday night at Washington University in St. Louis.

 

 Pastor Inge Røysland uttrykker bekymring over Norges handling.
 Foto: Daniel Haddal

 

 

 One catastrophic day for No

 

 

Pastor Inge Småsland from Moria Oslo/Grimstad is disappointed and in grief on behalf of Norway after the government chose to recognize Palestine as a state in the midst of the conflict.

Daniel Haddal 

Journalist

Published: 22.05.2024 at 18:40

- Doing something like that in the middle of a conflict like this here, it's destroying for himself and everything that has to do with diplomacy, says Pastor Inge Smøsland to Norway IDAG and adds:

- Had Hamas surrendered the hostages, they had entered into dialogue with Israel, then stops war. Hamas is 100% guilty of what is happening, and Israel is entitled to to defend themselves, says the pastor.

- What's thinking you that this government has chosen to recognize Palestine as a state?

-No, it's just very sad, it's very illogical, it's against all healthy sense to do something like that in such a situation. Palestine is no state, one can do not recognize anything that is far from being a state or nation at all today. Doing something like that in the middle of a conflict like this here, it's so devastating. whether you are for or against Israel then it will objectively be very little judgment on the part of the government to do something like that!

Anti-Semitic government

He thinks the government is extremely biased in the Middle East conflict.
- It is very clear and clear that Jonas Gahr Støre, Espen Barth Eide and the rest of today's government, they have prejudices against Israel and they can't hide, they have taken a party, then they push away from common sense and logical thinking. They take parties with terrorists and they have taken the terrorists their party and they favor at the expense of a functioning, well-functioning democracy like Israel. It is very clear that they have personal attitudes, that is how it works for me. There is an ideology and a personal attitude towards Israel and the Jews as people, and for me, it borders on anti-Semitism, even if they don't, so they show it by action that they are anti-Semites, Smøsland believes.

He is disappointed with Norwegian legal powers.
-Yes, I am very disappointed and I have grief on behalf of Norway who takes such a stand in relation to Israel.

-You are shaken, you know, this tells us Christians something, that we must take the barricades even more ever and stand up for Israel and become even clearer, become even more offensive and even more ongoing in the media struggle that happens when it's about Israel, says Inge!

The one who blesses Israel

- Where's it you as a church according to Israel?

-Moria Norway, both Grimstad and Oslo, we stand with Israel 100%. We recognize that Israel is the land of the Jews, given by God, we believe it is a blessing in to bless Israel and a curse to curse Israel, we as a congregation, we believe that Norway as a nation will be judged, from Matthew 25, so Jesus will travel the throne of glory after him and he will judge nations from how they treated my smallest brothers who are the Jews. Nations is going to be judged based on it, sanctioned from it when Jesus creates its millennial.

- Salvation comes from the Jews, we are eternally grateful to the Jews as people who has a selection and a calling for God Himself, who has a very peculiar position for some other people on earth. We who are Gentiles, we are so grateful that God called the Jews, and God has not rejected the Jews, not rejected the nation, the Jews will always have a prominent position, both now and after that Jesus is coming back, so Israel is a blessing to us both spiritually, technological and scientific. Israel is the peacekeeping nation and is one curb terrorism in the Middle East, says the pastor engaged.

Media War

- This is and a media war, ahead of any other war, then it is a media war and we must not pull away from the fighting arena that the media is, we must speak well Israel, as Christians, we should speak well, and all the time fronted all that Israel is, that blessing, all the positives that Israel stands for, we should front massive all the time, keep up, all the time and we should and say clearly what it is the other party is for something, and that Hamas and that since then, it is pure terrorism which must be fought by all means, and there we stand 100% with Israel, ending Smoke country seriously.

Responsibility lies with Hamas

-What's thinking you about Israel's right to defend itself and to release the hostages who are trapped of terrorists?

-Israel has 100% right to do what they do, the responsibility is not on Israel for the suffering that is happening now, but it is Hamas that bears 100% responsibility for them the suffering that is happening down there now. Had they surrendered the hostages, they would have gone dialogue with Israel, then the war stops, but it is Hamas who has 100% blame for it that happens, and Israel has the right to defend itself, yes like any one another nation would have done in such a situation, Smøsland emphasizes.

 

Selle: – A day of shame

 

 

Erik Selle is the founder of the Africa-Israel Initiative. Photo: Ole Berg-Rusten / NTB

Conservative party leader Erik Selle responds vigorously that Norway today goes out and supports a Palestinian state.

Ingvill Mydland 

Journalist

Published: 22.05.2024 at 14:10

– Government Støre is now definitely on the wrong side of the story, says Erik Selle to Norway IDAG.

He leads Africa-Israel Initiative and stresses that it will not give peace, that a Norwegian government rewards the atrocities on October 7 as well as tens of thousands of rockets in the months that have gone.

– Oslo has itself undermined the Oslo agreement, and the principle that the partners themselves should arrive solution is undermined.

Selle emphasizes that Israel must defend itself.

– It is clear that Israel still needs to do what is necessary to ensure its existence and security, for it, Norway has just undermined.

This is one the day of shame for a Norwegian government that is the worst we have had since the war! Today we have a radicalized Labor Party with a willing Center Party on wing, Selle presents.

 

 

Ambassador Avi Nir-Feldklein:

 Like Recognize that the earth is flat

 

 

FrP leader Sylvi Listhaug said goodbye to Israel's ambassador on Wednesday, May 22. Photo: Facebook / Sylvi Listhaug

 

– This is a virtual recognition of a non-existent state, it is as if one would recognize that the earth is flat, says Israeli Ambassador Avi Nir-Feldklein to Norway IDAG.

Trine Overå Hansen 

chief Editor

Published: 22.05.2024 at 1:30 pm

 

Israel's ambassador Avi Nir-Feldklein says recognizing a Palestinian state is rewarding Iran and Hamas. Photo: Trine Overå Hansen

The ambassador believes Norway rewards terror and makes the process difficult release of the remaining 129 hostages.

– This is not to promote a Palestinian state in any way, but you reward Hamas and Iran, which are likely to pay tribute to the decision quickly and strengthen Hamas their positions, which will release our hostages, such as ICJ (Den the international court ) demanded, even more complicated and will only extend war.

Nir-Feldklein confirms that he has been recalled to Israel.
– I'm leaving tomorrow, he says.

Both Ireland, Norway and Spain have chosen to recognize a Palestinian state today according to Jerusalem Post.

– In the absence of a peace process and political resolution of the conflict has the development in the wrong direction. Neither the Palestinians or the Israelis can live their lives in safety. We must therefore think differently and act accordingly. A recognition can no longer wait until after one peace solution, said Prime Minister Jonas Gahr Støre on press conference i day early.

All the Israeli ambassadors from Spain, Ireland and Norway are called home after the countries chose to recognize a Palestinian state, writes Jerusalem Post.

FrP leader Sylvi Listhaug writes on Facebook that «Terrorist Organization Hamas thanks the Norwegian government. The Progress Party would like to thank the Israeli the ambassador, now called home, for the effort.»

Recognition of Palestine is a key point for Norwegian Middle East politics

 

Prime Minister Jonas Gahr Støre (Ap) and Foreign Minister Espen Barth Eide (Ap) announces that the government will recognize Palestine as an independent state from May 28. 

 It The Jewish state ambassador packs up and leaves Norway. But the terrorists in Hamas thanks the Norwegian government.

Manager

 

Vebjørn Selbekkchief Editorvebjorn@dag.no

Published: 22.05.2024 11:27Last updated: 11:54

Then it came thus, the recognition of a Palestinian state which Foreign Minister Espen Barth Eide has previously advance warning.

Starting with On May 28, Norway will recognize Palestine as an independent state. The move is interacted with EU countries Ireland and Spain who published their own decisions at the same time.

The article continues under the ad.

Now stay the Palestinian representation in Norway adjusted to an embassy. Beyond that no thing in the world is going to happen.

Yes, except that Jonas Gahr Støre, Espen Barth Eide and everyone else government representatives have made themselves inedible for Israel. At the most possible effective way.

It doesn't matter how many times Jonas Gahr Støre repeated on the press conference where the news became known that Norway is a friend of Israel. It is just empty words. His actions count much more.

And the recognition of a Palestinian state is an Israeli act. It must Don't be any doubt about it.

It is a very strong signal when Israel pulls out its diplomatic staff in protest against the Støre government's decision.

Ambassador Avi Nir-Feldklein gets on the plane to Israel on Wednesday or Thursday. And then the Jewish state will no longer have any ambassador on Norwegian soil on it closest time.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=4ceda797-d808-59f1-b1e9-da2fe72bdc7a&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

READ ALSO

Israel ambassador leaves the country: – I travel today or in mothergone

But the terrorists in Hamas, they thank Norway.

This is obviously a bottom line for Norwegian Middle East policy. And that doesn't just apply the wrecked relationship with Israel.

For the government is actually destroying itself as well. After that, Israel will look on Norway as a counterpart in the conflict.

Now can Espen Barth Eide bid farewell to all dreams he may have had about some form of Norwegian broker role in the Middle East.

It the Foreign Minister has now done diplomatic self-harm. He has effectively and all on their own crept into the Israelis' foreign policy freezer.

I the future, Espen Barth Eide might as well stay home and save Norwegian taxpayers for his expensive travels to the Middle East. They are not going to have some substantial effect.

And to what good is the government's torpedoed its own foremost foreign policy prestige project, the dream of creating peace in the Middle East? What is it for the kind of state Norway has now recognized?

It is a non-existent countries. That lacks internationally recognized borders. Which is governed by 88-year-old president who has not been challenged in elections since 2006, an election where the terrorist organization Hamas otherwise got the most votes.

It the so-called state also has no control over its territory except one little bit of the Gaza strip where Hamas is forcing power and continuing to use its own civilian population as human shields.

And apropos terror. There is reason to note what author Salman Rushdie says about a future Palestinian state. Rushdie is one of the present people who most strongly have experienced the threat of Islamist terror. He even carries the marks of it on his own body after the knife attack against him in the past.

In one interviewing a German broadcaster he talks about what will be the likely ones the prospects of a possible Palestine:

– If that became a Palestinian state now, it would be ruled by Hamas. Then we would get one Taliban-like state, a satellite state of Iran, says Salman Rushdie.

Author of «Satanic verses» are in for something unpleasant, but important. Last time Israel tried the « country for peace» principle as they gave over control of the Gaza strip to the Palestinian self-government, it ended as known in disaster.

What Espen Barth Eide has done now is diplomatic self-harm, he has effectively and completely crept into his own Israelis' foreign policy freeze box.

Hamas went to civil war against the Palestinian autonomy administration and secured itself power over the area of weapons in hand. They turned their territory into one Islamist enclave and used the densely populated area as a launch ramp for rockets at the Israeli civilian population.

And then know we how it went in the end. The terrorist regime on the Gaza Strip culminated in it extreme violence on October 7 last year.

Such a thing Attempts are understandably the Israelis little desire to repeat. But it is actually such a risk the Norwegian government is now trying to pressure Israel to take.

Stir and Eide can take that chance, it doesn't hurt them or us, here we live up to it tall, peaceful Norway.

But Israel, they don't have that luxury. To them is anti-Semitism, the Islamist the terror and the threat of violence something they must take in the deepest seriousness.

With or without Norwegian support.

OPINIONS

 

 

May God give mercy to Norway

 

 

PRAYER: We have gathered before in prayer for Israel. Now we also have to gather in prayer for Norway, writes Per Haakonsen. 

Debate

 

Per HaakonsenÅs

Published: 23.05.2024 10:42Last updated: 17:13

Norway has set layered for the wrath of God. For a long time, Norway has taken party for the Palestinians case. But now it has peaked and become visible to everyone.

First went the Foreign Minister said that if necessary he would arrest Netanyahu he set his feet on Norwegian soil. The day after, Norway recognized Palestine as own state. This is not to be punished. Beating teams of Israel's enemies leads that God's wrath strikes us.

.

Hamas has thanked Norway for the support. Israel has withdrawn its ambassador and the Foreign Minister may announce that Norway is actively cooperating with the Arab countries for to find a peace solution. Don't Israel's friends cry?

From a political one point of view doesn't make sense either. The state of Palestine does not exist and will nor ever ever see the light of day. It's all a pointless gimmick. It the sole purpose is to signal Norway's pro-Arab attitude. Probably have The Labor Party also in mind the upcoming parliamentary elections. We have an idea The Labor Party is trying to gather the left. In this context, the enmity is against Israel become a fan case.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=b4a59003-ad9d-5c02-b4ef-b391f7a9c4b8&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

READ ALSO

– We are very pleased with Norge

Recognition will help lift the two-state solution, says our politicians. But The two-state solution is a mantra without clutter in reality. It is believed that Netanyahu is the big obstacle to it. But the truth is that there is no leading politician in Israel who wants a two-state solution. Very least after October 7th.

Even the most liberals in Israel realize that a Palestinian state will evolve to become one terrorist state. Gaza is even the best example of that. They were given complete freedom in 2005 and had every opportunity to become a new Singapore. But they chose terror rather than peace and prosperity. Such tracks scare.

The state that the Palestinians want is the area on which Israel is located: «From the river two the sea Palestine shall be free» It says to read in the programs both to Hamas and PLO. And the people of Gaza and the West Bank have never concealed that is what they want. The state the Palestinians envisage presupposes that Israel ceases to exist.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=f5ff10b1-c2a7-59a3-9e46-b14bfa16c929&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

READ ALSO

Norwegian synagogue leader believes Israel exaggeratesr

The conflict is therefore come to stay. Whether a Palestinian state should have seen the light of day would it has become a huge encouragement for the Palestinians and a step towards Israel downfall.

The worst of all is that our politicians are probably no stranger to these thoughts. Because it is the situation's own logic. But our politicians know that after all one must choose. Either we stick with the Arabs or we stick with the Jews. And it is not in the Norwegian people's soul to keep with the Jews.

The Lord punishes the peoples for their evil. And there is hardly any greater evil than pursuing The Lord's own people. It testifies to the entire Old Testament.

 

We have before gathered us in prayer for Israel. Now we must also gather in prayer for Norway.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=02decb9f-4201-5629-ae74-0e4a8da35dd4&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

READ ALSO

Germany about Palestinian recognition: There is no shortcut to a two-state loopg

___________________________________________________________

 

·         Norway has sown terror for many years

·         Jan Hanvold is concerned about Norway after the recognition of a Palestinian state. Photo: Eli Bondlid

·         Jan Hanvold:

·         

·         This is a day of sorrow! It was with great sadness that we received the message from our Prime Minister today, writes Vision Norway founder Jan Hanvold. He is now worried about the nation's future.

·         Trine Overå Hansen 

·         chief Editor

·         Published: 22.05.2024 at 15:20

·         Vision Norway has always supported Israel, and has this as one of its four pillars.

·         – That the Norwegian government approves Palestine. Where is Palestine? Who are Palestinians ? How can Norway approve a country that does not exist?

·         The TV preacher says he is worried about Norway.
– This will have a lot of consequences for NorwayRead Joel 2. We will reap what we sow, he says, referring to how Norway has indirectly supported terror.

·         – Norway has sown terror for many years, with their support for the Arabs who call themselves Palestinians. We really need to pray for Norway now.

 

 

·         Pray for Norway

·         He ends with a prayer:
« Dear God of Israel, forgive Norway, because we support terror and want to share the land you have given to the Jews. Lord, look to us in grace, and forgive us that we will destroy Judea and Samaria and make it Jewish. Thank you for giving the land from the stream of Egypt to the Euphrates and that your promises are firm for Israel. We pray The name of Jesus Christ amen.»

Ezekiel 39

PRAY FOR NORWAY

What is sown should we also Harvested!!!

I'm afraid that Norway! Norwegian Cities have become targets

Norwegian

A Prophetic Vision

Chariots of Fire

The dart from the sky will make its extension