JPOST LOGO ISRAEL FLAG

 


Haskel: Muslimer er nesten ferdige med kristne, jøder er neste

"Vi forhindrer en internasjonal intifada," sa MK Sharren Haskel.

Av MAAYAN JAFFE-HOFFMAN5. NOVEMBER 2023 17:54Oppdatert: 6. NOVEMBER 2023 06:35

MK Sharren Haskel besøker steder fra massakren 7. oktober i det sørlige Israel (fotokreditt: MK Sharren Haskel-talsperson)

 

MK Sharren Haskel besøker steder fra massakren 7. oktober i det sørlige Israel(bildekreditt: MK Sharren Haskel talsperson)

Israel kjemper ikke bare mot Hamas. Israel kjemper for fremtiden til vestlig kultur og verdier , ifølge MK Sharren Haskel.

Lederen av Knesset Christian Allies Caucus og en fremtredende internasjonal talsmann for Israel, Haskel, ledet forrige uke en liten delegasjon av Knesset-medlemmer og ambassadører på besøk i Sør-Israel. Hennes hensikt gikk utover å vise frem den opprivende ødeleggelsen i Israels kibbutzim; det var å engasjere seg i en avgjørende diskusjon om de potensielle konsekvensene dersom Israel ikke skulle gå seirende ut i sin krig mot Hamas.

"Vi forhindrer en internasjonal intifada," sa Haskel til The Jerusalem Post . "I Amerika, Paris, Barcelona synger de [ekstremistiske muslimer] for massakren og drap på mennesker som ikke tror på islam, men tror på vestlige verdier.

"De kristne var den mest forfulgte minoriteten i Midtøsten," fortsatte hun. "De er nesten ferdige med de kristne. Det er klart at jødene er neste."

Hun sa at vestlige ledere våkner opp til realiteten at Israel ikke er i kamp med Hamas, men "dette er en krig om våre verdier, vår kultur og frihet - religionsfrihet, frihet til å være hvem vi vil være."

  MK Sharren Haskel besøker steder fra massakren 7. oktober i det sørlige Israel (kreditt: MK Sharren Haskel talsperson )

 

 

 

https://images.jpost.com/image/upload/f_auto,fl_lossy/Icons/zoom-image-icon.svgMK Sharren Haskel besøker steder fra massakren 7. oktober i det sørlige Israel (kreditt: MK Sharren Haskel talsperson )

Iran står bak

Stående midt i den hjemsøkende scenen i Kfar Aza , hvor den skarpe dødslukten hang tungt i luften, og bygninger sto forkullet i svart og grått, med illevarslende pøler av mørklagt blod, understreket Haskel at da Hamas gikk inn i Israel 7. oktober, var de fullt klar over konsekvensene av deres handlinger.

«Iran sendte Hamas gjennom vår sørlige grense», sa hun, og ville at Israel skulle slå tilbake. "Iran står bak Hizbollahs ild mot vår nordlige grense og missilene som kommer fra Syria. Vi kjemper en trefrontskrig i Israel. Men hvis du ser på hva som skjedde de siste to ukene, var det flere amerikanske militærbaser angrepet i Syria og Irak. 

Annonse

– Hvem tror du står bak? spurte Haskel. "Israel er den lille Satan. Amerika er den store Satan. De ser på Israel som et symbol på Amerika i Midtøsten. Dette er en krig mot radikal islam."

Ifølge Haskel, på den ene siden, må Israel utrydde Hamas for å gjenopprette trygghet og sikkerhet for Israels folk – slik at foreldre kan føle seg trygge ved å sende barna sine på skolen eller til og med legge dem i seng. 

På den annen side må Israel utrydde Hamas for å sende en melding til Iran, som har fingeren på den «røde knappen» og ville trykke på den hvis de trodde de kunne vinne.

"Denne krigen har ingenting å gjøre med territorium og alt å gjøre uten verdier og hellighet for livet," sa Haskel. "Dette er en religionskrig."



Relaterte etiketterSharren HaskellliberalantisemittismeMassakren 7. oktober

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Israel Today

 

 

 

Israelske tjenestemenn sinte journalister kan ha visst at Hamas ville invadere

"Disse journalistene var medskyldige i forbrytelser mot menneskeheten."

Av JNS | 9. november 2023 kl. 13.30 | Emner: Gaza , Hamas

Journalister i Sderot, 9. november 2023. Foto Eitan Elhadez-Barak/TPS.Journalister i Sderot, 9. november 2023. Foto Eitan Elhadez-Barak/TPS.

Israelske tjenestemenn reagerte med sinne på en rapport som antydet at fotografer tilknyttet internasjonale nyhetstjenester kan ha hatt forhåndskjennskap til Hamas sin plan om å angripe israelske samfunn 7. oktober.

De reagerte på en rapport fra HonestReporting , en Jerusalem-basert medievakthund, som identifiserte seks frilansfotografer fra Gazastripen som var til stede under angrepene, og hvis arbeid Associated Press og Reuters selger til andre publikasjoner. Rapporten ble offentliggjort onsdag.

Det nasjonale direktoratet for offentlig diplomati i Statsministerens kontor ga en uttalelse torsdag der de sa at de "syner med største alvor at fotojournalister som jobber med internasjonale medier ble med på å dekke de brutale drapshandlingene utført av Hamas-terrorister lørdag 7. oktober i samfunnene ved siden av til Gazastripen.»

Uttalelsen la til: «Disse journalistene var medskyldige i forbrytelser mot menneskeheten; deres handlinger var i strid med yrkesetikken», og krevde at det ble iverksatt tiltak mot fotografene.

I mellomtiden sendte Regjeringens pressekontor et hastebrev til byråsjefene i medieorganisasjonene som ansatte disse fotografene og søkte avklaringer i saken.

Minister-uten-portefølje Benny Gantz fordømte også fotografene, og postet på X, tidligere Twitter, "Hvis det var journalister som visste om massakren [på forhånd], som forble tause og tok bilder mens barn ble massakrert - de er ikke annerledes fra terroristene og deres straff er streng.»

I en oppfølgende tweet skrev Gantz: "Journalister som har kjent til massakren og som fortsatt valgte å stå som ledige tilskuere mens barn ble slaktet - er ikke annerledes enn terrorister og bør behandles som sådan."

HonestReporting identifiserte fotografene som Hassan Eslaiah , Yousef Masoud , Ali Mahmud , Hatem Ali , Mohammed Fayq Abu Mostafa og Yasser Qudih .

«Hva gjorde de der så tidlig, det som vanligvis ville vært en rolig lørdagsmorgen? Var det koordinert med Hamas? Godkjente de respektable ledningstjenestene, som publiserte bildene deres, deres tilstedeværelse innenfor fiendens territorium, sammen med terroristinfiltratørene? Varslet fotojournalistene som frilanser for andre medier, som CNN og  The New York Times , disse utsalgsstedene," spurte HonestReporting.

HonestReporting fikk også skjermbilder av Eslaiahs nå fjernede tweets på X der han dokumenterte seg selv stående foran en israelsk tank. Han hadde ikke på seg pressevest eller hjelm, og den arabiske teksten på tweeten hans lød: «Live fra bosetningene på Gazastripen».

Til venstre er CNN-fotograf i Gaza 📸

Til høyre er en Hamas-operativ som mottar et kyss fra Hamas-leder Yahya Sinwar 😘

Fun fact: De er begge den samme personen. Han heter Hassan Eslaiah.

Skam deg @CNN ! pic.twitter.com/E4qWQSgNpA

— Dr. Eli David (@DrEliDavid) 9. november 2023

Etter at rapporten ble publisert ble det funnet en video publisert på Eslaiahs Facebook-konto der han kjører på en motorsykkel mens han holder en granat. Et eget bilde dukket opp av Eslaiah med Hamas-lederen i Gaza Yahya Sinwar , hjernen bak massakren 7. oktober.

Yo, @AP , @Reuters , @cnn – hva gjør frilanseren din i Gaza Hassan Eslaiah på en motorsykkel med en granat, på vei til massakren på kvinner og babyer? Er en granat en del av utstyret du leverer? pic.twitter.com/jU85KEo7Ec

— Amit Segal-kollega (@amit_segal) 9. november 2023

Eslaiahs bilder fra 7. oktober ble brukt av Associated Press og CNN .

Torsdag kunngjorde CNN at de hadde brutt båndene med Eslaiah, men sa at de ikke hadde «noen grunn til å tvile på den journalistiske nøyaktigheten av arbeidet han har gjort for oss», ifølge den israelske avisa  Yedioth Ahronoth .

Associated Press benektet også forkunnskap om angrepene, og sa at dens rolle "er å samle informasjon om siste nyhetshendelser rundt om i verden, uansett hvor de skjer, selv når disse hendelsene er forferdelige og forårsaker masseskader."

Reuters ga ut en uttalelse der de sa at de «kategorisk benekter at [ Reuters ] hadde forhåndskjennskap til angrepet eller at vi inkluderte journalister hos Hamas 7. oktober».

Nyhetsbyrået "skaffet seg bilder fra to Gaza-baserte frilansfotografer som var ved grensen om morgenen 7. oktober, som det ikke hadde et tidligere forhold til," heter det i kommunikéet.

Per torsdag ettermiddag hadde ikke The New York Times gitt noen uttalelse om saken.